Kedves Érdeklődők!

Az Óbudai Nordic Walking Klub 2014 áprilisában kezdte meg működését. Az alapötletnek az Óbudai Szabadidőpark kellemes erdős adottságai szolgáltak, továbbá az, hogy teret adjunk a természetjárás adta kikapcsolódás lehetőségének. Igaz, ezt a sportot űzheti minden korosztály, de a szenior korúaknak is szeretnénk egy lehetőséget adni, hogy egy csapathoz tartozás élményével és a rendszeres testmozgással tartsák karban testüket-lelküket. A Klub jelenleg 20 – 25 fő részvételével működik.

A téli hónapok beköszöntével az időjárás már kezd zordabbra fordulni, de ez ne szegje kedvünket, ebben az időben is érdemes a szabadba menni, élvezni a természetben a friss levegőt. A munkás hétköznapokat követően, mindig jól eső érzés kikapcsolódni és feltöltődni. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint csatlakozni egy kedves, jókedvű csapathoz az Óbudai Nordic Walking Klubhoz. Korábbi híradásainknak megfelelően a meglévő időpontok mellett télen is folytatódnak a szervezett túrák, így aki csatlakozik, még havi plusz egy alkalommal hódolhat ennek a kellemes szabadidős sportágnak.


Az edzés időpontja:

minden vasárnap 10.00 órakor

Gyülekező:

az Óbudai Szabadidőpark területén az Óbudai Teniszklub faházánál

Helyszín:

az Óbudai Szabadidőpark területe, 1037 Budapest Laborc u. 2.


A részvétel a Klub programjain ingyenes!
A szükséges felszerelést, a nordic walking botokat biztosítani tudjuk.

Aki eddig még nem próbálta, bátran elkezdheti, az edzések minden alkalommal bemelegítést követően kezdődnek el és játékos rávezető gyakorlatokkal folytatódnak, a séta végeztével soha nem maradhatnak el a levezető és légző gyakorlatok, ezzel okozva minden résztvevőnek teljes felüdülést. Ajánljuk klubunkat mindazoknak, akik már e sport szerelmesei, és azoknak, akik még csak megismerkedni szeretnének ezzel a varázslatos természetben szabadon űzhető sportággal!

Honlapunkon elérhető riportunkkal, bemutatjuk a klub működését, erről és az e sportágban szerzett tapasztalatairól kérdeztük Szedlák Gábort, az Óbudai Nordic Walking Klub edzőjét. A riport itt olvasható.


Egy kis Totó! 13 ok, amiért érdemes a nordic walkingot választani és a klubban részt venni:

Tehermentesíti az ízületeket

Javítja az állóképességet

Erősíti az izmokat

Hurrá fogyunk! Az egyik legjobb öregedésgátló szer!

Javítja a test oxigénellátását

Oldja az izomfeszültséget

Növeli a stressztűrő képességet

Aktiválja a vérkeringést

Hajlékonyabb ízületek

Jót tesz az agynak

Ki a természetbe!

Fő a jó közérzet!

A nordic walking egy csoportterápia, az egész család csinálhatja


Várjuk már régi klubtagjainkat és bízunk benne, hogy többek figyelmét is felhívjuk erre a nagyon kellemes és hasznos szabadidősportra.

Nordic4
Nordic5
Nordic6


A Nordic Walking eredete:

A profi sífutók már az ’50-es években úgynevezett „síjárást” iktattak nyári edzéseikbe. Csak 1997-ben alkották meg a Nordic Walking elnevezést, amely akkor már egy tömegsportot jelentett. Sífutó és fitneszedzők, orvosok és gyógytornászok együttes munkájával vált a profi sportolók edzése egy közkedvelt és immár teljesen önálló sporttá. 2000-ben a Nordic Walking már az év sportja lett Finnországban.

A Nordic Walkingot magyarul talán legjobban északi sétának, sportosabban északi járásnak fordíthatjuk. A sport fennállásának 10 éve alatt kinőtt a gyermekkorból és igazi, érett, önálló sport lett. 25 technikájával egyesíti a sífutás lépéstechnikáit, különböző ugrótechnikákat, a futás elemeit, fitnesz elemeket és így teljes körűen biztosítja széles tömegek edzését nagymamától kismamáig, kedvtelésből egészségért sportolóktól a profi bajnokokig.

Származását természetesen nem tagadhatja, a Nordic Walking technikák szinte mindegyike a sífutás egyes elemeinek „szárazföldi” testvére. Ezek a technikák azonban 10 év fejlődésén keresztül már a megrövidült botokhoz, a nem sikló, hó nélküli talajhoz, és a modern fitnesz egészségügyi elvárásaihoz (ízületkímélés, nem túl megerőltető lépéshossz, egészséges pulzustartomány, stb.) adaptálódva kivívták a világ elismerését. A szépen, gördülékenyen kivitelezett Nordic Walking mozgás erősen hasonlít a sífutás ritmikus, harmonikus mozgására.

Különösen hasznos lehet:

Túlsúllyal küzdőknek, ülő munkát végzőknek, kismamáknak szülés előtt és szülés után, szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek és cukorbetegeknek, idősebb korosztály részére, rehabilitáció szüksége esetén kiváló kiegészítő terápia. Ajánljuk mindenkinek aki szeret a természetben időzni!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó