A Közösségi torna program folytatódik Többféle mozgás, több helyszínen.

Válasszon a teljes testet megmozgató mozgásformák közül az egészségmegőrzés és a lélekre gyakorolt pozitív hatások érdekében! Legyen a mozgás mindennapjai része! Az egészség érték, vigyázzunk rá!

Mozgásprogramok már öt helyszínen, három választható mozgásformával! Helyet adunk a chi kung meditatív alapokra helyezett mozgáskultúra megjelenésének, a core training és fitnesz mozgáselemeknek. A foglalkozás 45 percében a koncentráció által ellenőrzött lassan végrehajtott gyakorlatsorok gimnasztikai alapokra helyezve mozgatják át az izomcsoportokat. A gyakorlatsorok nem elsősorban dinamikus fitnesz elemekkel, hanem nyújtó mozdulatokkal oldja a feszültséget és frissítik testünk energiarendszerét. A bemutatásra kerülő mozdulatok hozzájárulnak az egészség és belső egyensúly megőrzéséhez, jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. 

A tornák változatosságával szeretnénk egyre nagyobb célközönséget elérni. A közösségépítés és az egészséges életmód fontossága, mint társadalmi ügy kiemelkedő, valamint szolgálja az óbudai lakosok életkörülményeinek javítását, hozzájárul a helyi közösségek kultúrájának fejlődéséhez.


Néhány szó az edzésekről


Chi Kung

Kínaiak milliói lazítanak minden nap ezekkel a lágy nyújtásokkal és forgatásokkal, amelyek serkentik a vér és a Chi, vagyis a belső energia keringését, valamint erősítik a belső szerveket. Szerves része az ízületek és ínszalagok nyújtása.Egyes betegségek, sérülések utókezeléseként meggyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve bizonyos visszafordíthatatlan időskori betegségek esetén lassítja a leépülést, vagy szinten tartja a beteg állapotát. Ezen testmozgások a légzés kontrollálásával és a tudat koncentrálásával segítenek egy jóleső lelki nyugalmat előidézni. Rendszeres gyakorlásával tökéletes harmóniát teremthet a gyakorló saját testével, lelkével, szellemével. Ennek köszönhetően egy életerősebb, egészségesebb és spirituálisan teljesebb életet élhet, kortól, nemtől függetlenül.

Sifu Liszka László a Lor-Han és 8 Brokáttekercs Chi kung Hong-Kong-i változatával (Melyet Lee Kam Wing Nagymestertől tanult), tudja megismertetni és átmozgatni reggelente az érdeklődőket.


Gimnasztikus torna

A mozgás ilyen formája jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, tartós teljesítőképességének fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. Nagy szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az érdeklődőket Kozma Zsuzsanna fitnesz edző várja.


Fitness, Core training

Dinamikusabb mozgásforma, amely nyújtótechnikákkal a test mélyizomzatát is fejleszti. A hangsúly a test középpontjára fekteti a hangsúlyt, a legfontosabb, az ágyék-kismedence és csípő egységének és a gerincoszlop együttes területének összessége. Javítja az állóképességet, kiemelten hasznos az ülőmunkát végzőknek, miután a számítógép előtt végzett munka nagyon megterheli az egész törzsizomzatot. Segít a görnyedt testtartás kiküszöbölésében. Az érdeklődőket Sinkó Andrea szakedző, okleveles aerobik edző és csapata várja.

A rendszeresen végzett gyakorlatokkal javíthatjuk állóképességünket, izomerőnket és koordinációs készségünket. Szeretettel várunk minden korosztályt, időseket, fiatalokat, középkorúakat, családosokat gyerekekkel. Minden mozgástípus gyakorlatsorai könnyen elsajátíthatóak, csatlakozni bármikor lehetséges!


Helyszínek és időpontok: Flórián tér, Pethe Ferenc tér, Római tér, Hatvany Idősek Klubja, Csobánka tér

Programunk 2018 tavaszán  folytatódik


Az edzés időpontja:

Helyszín:

Mozgástípus:

Hétfő: 9:00 - 9:45

Pethe Ferenc tér (3K Művelődési Ház előtti területen)

Nyári szünetet követő első foglalkozás 09.04.

Chi Kung
Kedd: 8:00 - 8:45

Hatvany Idősek Klubja, III. Budapest, Hatvany L. u. 1.

Nyári szünetet követő első foglalkozás 09.05.

Chi Kung
  9:00 - 9:45

Flórián tér

Gimnasztikus torna
Szerda: 18:00 - 18:45

Római tér

Core training, fitness
Csütörtök: 9:00 - 9:45

Pethe Ferenc tér (3K Művelődési Ház előtti területen)

Nyári szünetet követő első foglalkozás 09.07.

Chi Kung
  9:00 - 9:45

Csobánka tér

Gimnasztikus torna
Péntek: 18:00 - 18:45

Római tér

Core training, fitness

 

Kapcsolódó híreink

Eredményesen zárult az ebben az évben szeptember 30-ig tartó közösségi torna. Mi is volt a célunk? Közelebb kerülni az abban részt venni szándékozókhoz, a tornák és az időpontok változatosságával több lehetőséget kínálni az érdeklődők számára. Sokakat tudtunk ösztönözni a rendszeres…

Ősszel is közösségi torna Óbudán

A közösségi torna kedvelőinek jó hírrel szolgálhatunk! Az edzések egészen szeptember 29-ig az összes korábbi helyszínünkön változatlanul folytatódnak. Részletes bontás az alábbiakban található! Várjuk a kedves érdeklődőket. Hétfőn már be is melegíthetnek a Pethe Ferenc tér Chi Kung foglalkozásán.
Kedves Közösségi Torna Rajongók! Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a közösségi torna foglalkozás a Flórián téren és a Csobánka téren az elkövetkező két hétben nyári szünetet tart. A szünetet követő első foglalkozások: Flórián téren 2017. augusztus 8. 9.00 - 9.45 Csobánka…
A közösségi torna programon is kezdetét veszi a nyári órarend, a heti foglalkozások száma júniustól augusztusig kevesebb lesz. A Chi-Kung edzés 06.15-én zárul, ezt követően a legközelebbi foglalkozás 09.04-én lesz, amely szeptember első hetétől visszaáll az eredeti órarend szerinti alkalmakra.…