A Közösségi Torna Óbudán szeptemberben is! Többféle mozgás, több helyszínen.

Válasszon a teljes testet megmozgató mozgásformák közül az egészségmegőrzés és a lélekre gyakorolt pozitív hatások érdekében! Legyen a mozgás mindennapjai része! Az egészség érték, vigyázzunk rá!

Szeretnénk mozogni, de még nem találtuk meg a módját hogyan? Nincs szükség drága eszközökre, mozduljunk ki és eddzünk a szabadban! Mi sem kínálhat erre jobb lehetőséget, mint csatlakozni Óbuda már több pontján is elérhető közösségi torna programhoz. Ebben a szezonban a kínálat még egy elemmel bővült. Olyan városrészben élünk, ahol számos szabadtéri fitneszpark található, kihasználva ezt a rendkívüli adottságot szeretnénk használatukra felhívni a lakosság figyelmét. Ezért heti két alkalommal szakértő vezetésével a szabadtéri edzések már itt is elérhetőek. Mindemellett helyet adunk a chi kung meditatív alapokra helyezett mozgáskultúrának, a core training és a fitnesz mozgáselemeknek. A foglalkozások 45-50 percesek. Mozgásprogramok több helyszínen, négy választható mozgásformával! A rendszeresen végzett gyakorlatokkal javíthatjuk állóképességünket, izomerőnket és koordinációs készségünket.

A tornák változatosságával szeretnénk egyre nagyobb célközönséget elérni. A közösségépítés és az egészséges életmód fontossága kiemelkedő, valamint szolgálja az óbudai lakosok életkörülményeinek javítását, hozzájárul a helyi közösségek fejlődéséhez.

Kövessék híreinket és vegyenek részt, csatlakozzanak bátran ehhez a nagyszerű programhoz! Szeretettel várunk minden korosztályt, időseket, fiatalokat, középkorúakat, családosokat gyerekekkel. Minden mozgástípus gyakorlatsorai könnyen elsajátíthatóak, csatlakozni bármikor lehetséges!

Facebook: Közösségi Torna - Óbuda-Békásmegyer

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával az edzések ingyenesek!


Néhány szó az edzésekről


Chi Kung

Kínaiak milliói lazítanak minden nap ezekkel a lágy nyújtásokkal és forgatásokkal, amelyek serkentik a vér és a Chi, vagyis a belső energia keringését, valamint erősítik a belső szerveket. Szerves része az ízületek és ínszalagok nyújtása.Egyes betegségek, sérülések utókezeléseként meggyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve bizonyos visszafordíthatatlan időskori betegségek esetén lassítja a leépülést, vagy szinten tartja a beteg állapotát. Ezen testmozgások a légzés kontrollálásával és a tudat koncentrálásával segítenek egy jóleső lelki nyugalmat előidézni. Rendszeres gyakorlásával tökéletes harmóniát teremthet a gyakorló saját testével, lelkével, szellemével. Ennek köszönhetően egy életerősebb, egészségesebb és spirituálisan teljesebb életet élhet, kortól, nemtől függetlenül.

Sifu Liszka László a Lor-Han és 8 Brokáttekercs Chi kung Hong-Kong-i változatával (Melyet Lee Kam Wing Nagymestertől tanult), tudja megismertetni és átmozgatni reggelente az érdeklődőket.


Gimnasztikus torna

A mozgás ilyen formája jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, tartós teljesítőképességének fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. Nagy szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az érdeklődőket Kozma Zsuzsanna fitnesz edző várja.


Fitness, Core training

Dinamikusabb mozgásforma, amely nyújtótechnikákkal a test mélyizomzatát is fejleszti. A hangsúly a test középpontjára fekteti a hangsúlyt, a legfontosabb, az ágyék-kismedence és csípő egységének és a gerincoszlop együttes területének összessége. Javítja az állóképességet, kiemelten hasznos az ülőmunkát végzőknek, miután a számítógép előtt végzett munka nagyon megterheli az egész törzsizomzatot. Segít a görnyedt testtartás kiküszöbölésében. Az érdeklődőket Sinkó Andrea szakedző, okleveles aerobik edző és csapata várja.

A rendszeresen végzett gyakorlatokkal javíthatjuk állóképességünket, izomerőnket és koordinációs készségünket. Szeretettel várunk minden korosztályt, időseket, fiatalokat, középkorúakat, családosokat gyerekekkel. Minden mozgástípus gyakorlatsorai könnyen elsajátíthatóak, csatlakozni bármikor lehetséges!


Gimnasztika Kültéri Fitnesz Parkokban

Olyan városrészben élünk, ahol számos szabadtéri fitneszpark található, kihasználva ezt a rendkívüli adottságot szeretnénk használatukra felhívni a lakosság figyelmét. Ezért heti két alkalommal szakértő vezetésével a szabadtéri edzések már itt is elérhetőek. Célunk a fitnesz parkok népszerűsítése, a használatukra való felhívás. Helyes és preventív használat megtanítása közben  alapvető gimnasztikai gyakorlatokkal segítjük a résztvevők testének és mozgásának fejlesztését. Elsődleges küldetésünk a lakossággal megszerettetni a szabadban való mozgást, gimnasztikát.  A foglalkozások csoportosak, de mindenkinek személyre szabottan mutatjuk meg a feladatokat, hiszen mindenki más adottságokkal rendelkezik. A prevenció és az egyén megismerése nagyon fontos. A gyakorlatok kivitelezése, módosítása könnyűtől a nehezebbig eszközökkel vagy anélkül történik. 

A gyakorlatok elsajátítása közben a kardió gépekkel fejlesztjük a keringési rendszert és az agy-ideg-izom kapcsolatot, majd erő-állóképesség fejlesztése a cél.

Mozgási alapelv: Mozogj jól, majd mozogj többet. Az edzéseket Thaller János tartja.

 

 


Helyszínek és időpontok:

Az edzések Szeptember 3-tól 28-ig várnak.


Az edzés időpontja:

Helyszín:

Mozgástípus:

Hétfő: 9:00 - 9:45

Pethe Ferenc tér

Chi Kung
Kedd: 8:00 - 8:45

Hatvany Idősek Klubja

Chi Kung
Szerda: 18:00 - 18:45

Kültéri Fitnesz Parkban
(1031 Budapest, Kanóc utcai szabadtéri sportpark)

Fitnesz
Csütörtök: 9:00 - 9:45

Pethe Ferenc tér

Chi Kung
  10:00 - 10:45

Csobánka tér

Gimnasztikus torna
  18:00 - 18:45

Arató Emil tér/Máltai Játszótér mellett

Core-Training Fitnesz
Péntek: 17:00 - 17:45

Kültéri Fitneszpark
(1031 Budapest Mészkő utca)

Fitnesz
  18:00 - 18:45

Kültéri Fitnesz park
(1039 Budapest, Pünkösdfürdő u. és Boglár u. kereszteződésénél)

Fitnesz
  18:00 - 18:45

Boldog Sándor István park
(Derű utca – Vihar utca – Szél utca által határolt területen)

Gimnasztikus torna

 

Kapcsolódó híreink

Szeretnénk mozogni, de még nem találtuk meg a módját hogyan? Nincs szükség drága eszközökre, mozduljunk ki és eddzünk a szabadban! Mi sem kínálhat erre jobb lehetőséget, mint csatlakozni Óbuda már több pontján is elérhető közösségi torna programhoz. Az őszi szezonban…
A kerületben egy éve elindult ingyenes szabadtéri program egyre népszerűbbé válik, hétről hétre emelkedik a négyféle foglalkozáson (Chi Kung, gimnasztikus torna, kültéri fitneszpark edzések és Core Training) részvevők száma. A Chi Kung szabadtéri gyakorlásait Liszka László Kungfu mester vezeti, akit…
Széles alapokon nyugszik az óbudai tömegsport. Óbuda - Békásmegyer Önkormányzata támogatásával és az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében egymást követik a különböző szabadidős sport programok, a kerület lakói részére biztosított a rendszeres mozgáslehetőség. Az egyik program a heti…
Kezdés: Húsvéti Ünnepeket követő héten, 2018. április 9-én Gondolkozunk rajta, hogy közeleg a jó idő elkelne egy kis mozgás? Nincs szükség drága eszközökre, mozduljunk ki és eddzünk a szabadban! Mi sem kínálhat erre jobb lehetőséget, mint csatlakozni Óbuda már több…

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó