A szabadidősport világszervezete (TAFISA) a koronavírus okozta kockázatokra tekintettel nem hirdeti meg a 2020-as World Challenge Day-t, Magyarország Kormánya pedig április 9-én határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást az országban. Ezen körülményeket és az egészségügyi kockázatot felelősen mérlegelve, A Magyar Szabadidősport Szövetség nem hirdeti meg az idei Kihívás Napját. https://kihivasnapja.hu/

 

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.

A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.


A rendezvénysorozat célja: A lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz.

Helye, ideje: A benevezett települések területén. 2020. május 27-én (szerda) 00:00 – 21:00 óra között.

Rendezők: Az országos verseny e kiírásnak megfelelő koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség az egyes, települési rendezvények szervezését és lebonyolítását jelen versenykiírás alapján a helyi szervezők végzik.

A verseny résztvevői: A versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadó települések, így Óbuda-Békásmegyer. A helyi sportjátékokban lakhelytől, kortól, munkahelytől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet.

Lebonyolítás: A lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportolást (sportaktivitást), a település lélekszámához képest. Egy-egy személy a 2. pontban jelzett idő- és területi határon belül több sportolással is hozzájárulhat települése sikeréhez. A település időarányos összeredménye azonban nem haladhatja meg azt a számot (matematikai maximum), mintha a település teljes népessége folyamatosan sportolna.

Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – 1 sportolásnak számít.

A helyi szervező(k)nek  - Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. - a verseny napján tájékoztatást kell adni(uk) a teljesítések állásáról a versenyközpont számára. A jelentéseket a versenyközpont rögzíti, és a visszaélések elkerülése érdekében összeveti az adott település lélekszám adatával és az eltelt versenyidővel.

A matematikai maximumnál nagyobb adatot szolgáltató településeket a versenyközpont haladéktalanul kizárja!


 

 

Kapcsolódó híreink

A Kihívás Napja versenykiírása szerint a nevezett kategóriákon belül a résztvevők sorsoláson vettek részt. Nagy megtiszteltetés ért minket: a Kihívás Napja alkalmából Óbuda - Békásmegyer külön díjazásban részesült, amelynek eredményeképpen 300.000 Ft értékben a részvételért ajándékutalványt kaptunk. Nagyon örültünk a…

Kihívás Napja Óbudán

A Kihívás Napja Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye. 1982-ben indult Kanadából, a versengés hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz. A hagyományosan május utolsó szerdáján – 05.30.-án – megrendezett eseményen ismét tízezrek mozogtak a Magyar Szabadidősport…
Az alábbiakban foglaltuk össze, hogy a Duna-parti Egyesületek milyen programmal várják a Kihívás Napján az érdeklődőket. A csónakházak még délután is nyitva állnak, munka után is be lehet térni ismerkedni a vízi sportok varázslatos Duna-parti világával. Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő…
Az idei évben először csatlakozik önkormányzatunk a Kihívás Napja országos vetélkedéshez. A rendezvény időpontja 2018. május 30., ezen a napon szervezzük meg a helyi programokat a III. kerületi lakosság, valamint a kerületi diákok részére. Az alábbiakban láthatóak a helyi programok,…

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó