10 éve alapította Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a “Jó tanuló, jó sportoló Ösztöndíjat” a III. kerületi alap és középfokú oktatási intézmények diákjai számára, melynek köszönhetően már összesen 258 fő részesült az ösztöndíjjuttatásban. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. minden tanév őszén kiírja a „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázatot a III. kerületben lakó és tanuló, 7-12. évfolyamra beiratkozott tanulók számára, akiknek a tanulmányi eredménye az elmúlt tanév során elérte vagy meghaladta a 4.00 átlagot. 2014 őszétől emelt összeggel, 10.000,- Ft/hó támogatásban részesülhet összesen 25 fő 10 hónapon keresztül.

Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megbízásából a 2017/18-as tanévre is kiírja a "Jó tanuló, jó sportoló" ösztöndíj pályázatot.

A pályázat beérkezési határideje: 2017. október 2. (kedd)

2017. évi pályázati lap

2017. évi részletes pályázati kiírás

2016-ban a díjátadó ünnepség október 26-án az Esernyős Kulturális Pont Szindbád termében zajlott, ahol közel 80 főt, diákokat és kísérőiket egyaránt köszönthette Kelemen Viktória alpolgármester, Storcz Botond a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetőedzője és Csiki Attila, az Óbudai Sport Nonprofit Kft. cégvezetője. A tanévben 17 iskolából 74 érvényes pályázat mutatja, hogy a gyerekek a tanulás mellett számos sportban, számszerűen 19 sportágban kiemelkedő teljesítményt értek el. Legtöbben úszásban, atlétikában, cselgáncsban és evezésben jeleskednek a tananyag magas szintű elsajátítása mellett. A pályázat célja, hogy támogassa és ösztönözze azokat a diákokat, akik a tanulás és az egészséges életmód, sportolás összhangját kiemelkedő módon gyakorolják, így példaképekké válhatnak tanuló társaik részére, ösztönözve őket hasonló célok elérésére.

A legeredményesebben az Óbudai Gimnázium tanulói szerepeltek, őket sorrendben az elnyert ösztöndíjak számában az Aquincum Általános Iskola, Veres Péter Gimnázium, az Óbudai Árpád Gimnázium és a Kőrösi Csoma Gimnázium tanulói követték. 2016/2017. tanévben 26 fő 7-12. osztályos tanuló nyert ösztöndíjat, ebből 22 olimpiai sportág és 4 World Games sportág szerepelt. Elismerő oklevelet 19 fő kapott. Vannak olyan állandó jó eredménnyel szereplő gyermekek, akik már harmadjára részesülhettek a juttatásban, név szerint Marosi Viktória, Takácsy Lilla Kata, Horváth Fruzsina Tanka Emese.

A díjak átadásakor a bírálóbizottság tagjai, Sinkó Andrea Papp László Budapest-Spordíjas az Óbudai WDSE elnöke és Gyepes Lajos Budapestért Díjas edző a Római Sport Egyesület elnöke is méltatták a diákok eredményeit és hangsúlyozták a harmonikus és kiegyensúlyozott szülői és edzői együttműködést, amely nagymértékben hozzásegíti a gyermekeket a sport és tanulmányi sikerek eléréséhez.


17jotanulo1
17jotanulo2
17jotanulo3


 

Kapcsolodó híreink

11 éve alapította Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a “Jó tanuló, jó sportoló Ösztöndíjat” a III. kerületi alap és középfokú oktatási intézmények diákjai számára, eddig összesen 284 fő részesült a juttatásban. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. minden tanév őszén kiírja a…
A III. KERÜLETI ALAP- ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEIBEN JÓL TANULÓ ÉS JÓL SPORTOLÓ DIÁKOK 2017/2018. TANÉVBEN TÖRTÉNŐ TÁMOGATÁSÁRA A pályázat kiírója és bonyolítója: Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megbízásából A pályázat célja: Segíteni, támogatni azokat a diákokat,…
Az Óbudai Sport Nonprofit Kft. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megbízásából a 2016/2017. tanévre is kiírja a „Jó tanuló, jó sportoló” Ösztöndíj pályázatot a III. kerületben lakó és tanuló, 7-12. évfolyamra beiratkozott tanulók számára, akiknek a 2015/2016. tanév végén a tanulmányi eredménye elérte…