Szabadtéri Fitnesz Park edzések

Eredményesen zárult az őszi, október 24-ig tartó szabadtéri fitnesz park oktatás a kerületi lakosok bevonásával, melyet Thaller János személyi edző és fitnesz park oktatónak ezúton is köszönünk.

Mi is volt a célunk?

 Közelebb kerülni az érdeklődőkhöz, a változatos helyszínekkel több lehetőséget kínálni az érdeklődőknek a saját lakhelyük közelében lévő fitnesz parkban lévő eszközöket megismerni. Sokakat tudtunk ösztönözni a rendszeres testmozgásra, és az ingyenes sportlehetőségek kihasználására, hiszen tudjuk, hogy erre néha igazán nehéz rávenni magunkat. Nagy lendületet adhat ehhez egy közösség, szabad levegő és a szép környezet.

 A kerület különböző fitnesz parkjaiban a lakosság oktatása és a helyes gyakorlatok kivitelezése érdekében indult közösségi mozgás keretein belül idén ősszel 5 alkalommal volt lehetőség ingyenes edzésen részt venni.

 Az edzések hétvégenként délelőtt kerültek megtartásra, 10.00 és 12.00 óra között 5 héten keresztül. Ezek a helyszínek a következőek voltak: Csobánka téri, Mészkő utcai, Lukács György utcai, Búza utcai és az Arató Emil téri szabadtéri fitneszpark.

 Az alapvető gimnasztikai gyakorlatokon keresztül került bemutatásra a helyes mozgások kivitelezése, mely minden ember számára nagyon fontos a mindennapi életben. A helyes tartás és alap gimnasztikai feladatokat sokan rosszul kivitelezik egy edzés során, ezért fontos ezeknek az alap gyakorlatoknak az elsajátítása.

 Ezeken a változatos edzéseken többféle gyakorlatot és erősítési formát volt lehetőség megtanulni saját testsúllyal, többek között megtudhatták az oda látogatók, hogy milyen egy mozgástartományi teszt, mit jelent az SMR henger és hogyan kell helyesen használni, miért is fontosak a fasciák és az izompólyák?

 

A jövőben is szeretnénk, hogy a program egyre inkább beágyazódjon az emberek hétköznapjaiba és kezdeményezésünk Óbuda lakosságának egyre szélesebb körében elterjedjen.

 

Köszönjük mindenkinek az érdeklődését és részvételét!

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó