Tisztelt Óbudai és Békásmegyeri Polgárok!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. alapértéknek tekinti a sportot és a test művelését. Ezen elvek mentén alapította meg az önkormányzat az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-t, amelynek jogutódja lett 2021-ben az Esernyős.

Fő feladatunknak tartjuk, hogy a sport részterületeit összekapcsolva egységes egészet tudjon alkotni, azokat a tömegsport szintjére tudjuk emelni. Célunk főképp a diák és a lakossági sportigény fellendítése és ehhez kapcsolódóan az, hogy a sport valamennyi társadalmilag hasznos funkciója érvényesüljön, így a a betegség-megelőzés, egészségmegőrzés, az ifjúság erkölcsi nevelése, a személyiségformálás, a közösségi együttélés és a társadalmi mobilitás segítése, a szórakozás és szórakoztatás, a sport-turizmus elősegítése. Szeretnénk VB és Olimpiai bajnokainkat példaértékként állítani a kerületi lakosok illetve magunk elé.

Aktuális kerületi sporthíreink a www.obudasport.hu weboldalon és Óbuda Sport – Mozgásban a város hivatalos Facebook oldalunkon frissülnek, továbbá 10.000 egyént megszólító, havi sport hírlevelünk bejárja a kerületet.

Munkánk egyik fő területét a már 2012 óta évről évre jelentkező sportrendezvénysorozat képezi. Évente 7-8 szabadtéri rendezvénnyel jelentkezünk, azokat minden évben más-más struktúra szerint alakítjuk ki. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeink, az Óbudai Futófesztivál, az Óbudai Teljesítménytúra valamint a Tour de Óbuda rendezvények már adott hónaphoz kötődve szerepelnek programban. Az Óbudai Sportágbörze programhoz kapcsolódóan minden évben kiválasztjuk Óbuda Legsportosabb Iskoláját.

Az Önkormányzat részéről kiemelt fontosságú és a társadalmi felelősségvállalás szempontjából tevékenységünk keretein belül fontos szerepet kap a nyári napközis táborok megszervezése, amely a kerületi lakosú gyermekeknek a nyár folyamán 7 hét térítésmentes táborozást biztosít. Fontos az esélyegyenlőség előremozdítása, hiszen a táborban való részvétel lehetőséget biztosít a kerületben élő hátrányos helyzetű diákok és családok számára.

A Balaton partjától mindössze 800 méterre fekvő üdülő parkjában Balatonszabadi-Sóstón mintegy 400 férőhellyel várja a pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágyókat. A parkban található sportpályáinkon (foci-, kosár-, strandröplabda pálya, kültéri fitneszpark) gyerekek és felnőttek egyaránt hódolhatnak sport iránti szenvedélyüknek, a kirándulni vágyók kerékpárt is bérelhetnek. Gyermektáborok során a szociálisan rászoruló gyermekek a révételi díjból százalékosan támogatást kapnak.

Egyéb programjainkról és tevékenységünkről áttekintést honlapunk menüpontjai adnak.

Kellemes időtöltést és sportolást kívánunk, üdvözlettel: az Esernyős Nonprofit Kft. csapata

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó