11. alkalommal ünnepeltük együtt Óbuda Napját

A kerület napján, amelynek már az előestéjén szórakoztató programokkal hangolódhattak a kerületiek az ünnepre, kiosztották a városrész hírnevét öregbítő, fejlődését segítő, a közösség számára értéket teremtő polgárok kitüntető díjait. Az díszünnepséget idén is a hagyományoknak megfelelően az Óbudai Danubia Zenekar a Térzene c. mű előadásával nyitotta meg.

“Ahogy a legtöbb család életében jelentőségteljes szerepet kap a születésnap, vagy egyéb jeles évforduló, épp oly fontos nekünk, óbudaiaknak, hogy legyen egy nap, amely rólunk, azaz a III. kerület példamutató személyeiről, civil szervezeteinkről, hagyományainkról és természetesen a felhőtlen, vidám ünneplésről szól.”– kezdte ünnepi beszédét Bús Balázs, a kerület polgármestere.

Hidegkuti Nándor Emlékplakettet a Képviselő-testület a kiemelkedő sporteredményt elősegítő, kerületi lakóhellyel rendelkező, vagy a kerületben működő sportegyesület vezetőjének, edzőjének, valamint a kerület sportéletéért, hírnevéért tevékenykedő szakembernek adományozhat. Óbuda-Békásmegyer sportjáért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az emlékplakettet ebben az évben Dr. Neszmélyi Emil veheti át.

Óbuda Sportolója Díjat pedig annak a női és férfi kerületi, vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportolónak ítéli oda évről évre a Képviselő-testület, akik olimpiai, valamint paralimpiai programban szereplő sportágakban kiemelkedő eredményt értek el. Óbuda Sportolója Díj kitüntetésben részesült kiemelkedő sportteljesítményéért: Durst Anna röplabdázó és Kovács Csaba jégkorongozó.

(Forrás: obuda.hu)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó