Elindult az Óbudai Ifjúsági Diákolimpia Óbudán

Elindult az Ifjúsági Diákolimpia Óbudán!

 

Közel 1500 fő kerületi diák részvételével zajlott az első Ifjúsági Diákolimpia selejtezője az Óbudai-sziget nagyjátszótere mögötti réten. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a gyerekek két napon keresztül tehették próbára az ügyességüket, az első napon a felsős tanulók, a második napon pedig a kisebb, alsós nindzsák teljesítették az akadálypályát.

Az OCR (Obstacle Course Racing) pályát a Ninja Budapest Academy biztosította számunkra és az 500 m-es versenypályán 10 akadályon kellett átverekednie magát a versenyzőknek. A futamok között indulásra várakozók több betétprogramon is részt vehettek, és közösségfejlesztő sportjátékokkal foglalhatták el magukat: kipróbálhatták a street workout eszközöket, kézen állni tanulhattak, volt vívósisakos, nyilazós, és pajzsos-szivacskardos csatárjáték is. A lézerlövészettel is megismerkedhettek – ez egyébként az OCR versenyek része szokott lenni, ezúttal azonban nem képezte az akadálypálya részét, de a Ninja Academy Budapest az Öttusa Szövetséggel közösen biztosította az eszközket.

A rendezvény célja az volt, hogy minél több gyereket mozgathassunk meg, és szerezhessenek sikerélményt. Mind a gyerekek, mind a kísérő pedagógusok nagyon élvezték a versenyt. 

Az iskolák közötti is hirdettünk pontversenyt, amelynek győztese a Dr. Béres József Általános Iskola volt és egy 250 000 Ft értékű tárgynyereménnyel lehetett gazdagabb az intézmény. 

Az októberi selejtezőből minden iskola minden évfolyamának legjobb fiú és lány eredménye jutott be a tavasszal rendezendő döntőbe. Plusz további 5 fő az évfolyamonkénti abszolút időeredmény alapján jutott be a fináléba.

Az eseményről készült összefoglaló videónkkal és a helyszínen készített fotókkal szeretnénk megmutatni a verseny hangulatát.

A gyerekeknek köszönjük a részvételt, a pedagógusoknak a lelkes együttműködést, és jó felkészülést kívánunk a döntősöknek!

Fotó: Hajdú Tamás

 

https://youtu.be/pqIXCsQAAGE?si=g9Lm3uaHI8v4AAR_

 

 

 

 

 

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó