„HÍV A DUNA” gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Tízevezős MEFOB

Látványos vízi rendezvénynek lehetnek tanúi, akik május 22-én délelőtt 10 óra után kilátogatnak a Margit híd és az Árpád híd közötti budai Duna-partra, illetve a Margitszigetre. Az evezős sportág hazai alapítójáról elnevezett versenyt 32 évvel ezelőtt indította útjára a rendező Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE). A verseny-forgatagot, a csapatok vízre szállását és a képzeletbeli célszalag átszelését leginkább a Margitsziget budai partjához kikötött Wesselényi nevű úszó csónakház környékén sétálók élvezhetik.

 A verseny biztonságos, fixüléses tízevezős hajókban zajlik. Ezekben a hajókban a mozgás egyszerű, nem igényel nagy evezős előképzettséget, de csapatmunkát és egymásra figyelést igen. Hisszük, hogy aki a vízen megtanulja, hogy együtt, egy irányba húzza a lapátot, az az élet minden területén jó csapatjátékosként megállja majd a helyét.

  Így tehát biztonságban érezhetik magukat az evezés amatőr szerelmesei: egyetemek, cégek, intézmények, önkormányzatok csapatai és a baráti vagy családi alapon szerveződött egységek. Az idén először általános iskolák diákjait is várják a rendezők. Sok éves hagyomány, hogy vízre szállnak a Pilisi Gyermekotthon lakói, sőt még a rendező egyesület által sok éve patronált Down Alapítvány fiataljai is. A sport iránti elkötelezettséget jelzi, hogy önkormányzati csapatok, és a Főváros csapata is küzdenek a „legjobb fővárosi amatőr evezős csapat” megtisztelő cím elnyeréséért.            

Harmincegyéves hagyomány, hogy a rendezvény fővédnöke Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, védnökei a II. kerület polgármestere Őrsi Gergely, a III. kerület (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere dr. Kiss László, továbbá a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke Prof. Dr. Mocsai Lajos, és az együttműködő felsőoktatási intézmény – idén a Semmelweis Egyetem – rektora Prof. Dr. Merkely Béla, valamint a Széchenyi Társaság.

 A csapatok regisztrációja, a verseny előtti bemelegítés, az ebéd elfogyasztása, valamint az eredményhirdetés és a díjkiosztás, a csónakházzal szomszédos BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Főigazgatóság Margitsziget-i üzemegységében zajlik. Ugyanitt a családok legifjabb tagjait már tíz órától ugrálóvár szórakoztatja, a nagyobbak kipróbálhatják a „szárazföldi evezést” az evezős ergométereken, majd, akinek kedve támad vízre szállni, a versenyt követően ezt is megteheti a biztonságos tízevezős hajóban szakember irányításával.

 A DNHE Elnöksége és a Szervező Bizottság szeretettel várja a küzdeni akaró csapatokat, valamint a látványban gyönyörködni kívánó, kikapcsolódásra vágyó nézőket. A versenykiírás és részletesebb információk  folyamatosan olvashatók a rendező egyesület honlapján, a www.dnhe.hu-n. Az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre feltett érdeklődő kérdésekre a szervezők készséggel válaszolnak.

                                                                                                                                            

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó