Óbudai Jógák Éjszakája 2024
2024-ben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Jógák Éjszakája az Esernyős udvarában, hagyományteremtő céllal. Törekszünk rá, hogy a jövőben minél több jógastúdió csatlakozzon a kezdeményezéshez, így építve a jógás közösséget Óbudán. A hangulatos kerthelységben élőzene aláfestésével és lampionokkal megvilágítva, óbudai oktatók vezénylésével jógázhatnak az érdeklődők 6 órán keresztül, kihasználva az Esernyős helyi adottságait.
 
A részvétel ingyenes!
 
Dátum: 2024. 07. 13. 18:00- 0:00
 
Helyszín: 1033 Budapest Fő tér 2. Esernyős
 
PROGRAMOK:
 

UDVAR

Visanya flow Pécsi-Szabó Zsófival 18:00-19:00 között az udvaron!

A vinyasa flow az áramlás jógája. Ennél a jógastílusnál a statikusan kitartott ászanák és a dinamikusan végzett ászanák kreatívan váltogatják egymást. Az ászanákat összekötjük, sorozatokat alkotunk belőlük. Az biztos, hogy alapos átmozgatásban lesz részed! A cél a folytonosság, a légzés és a mozgás összehangolása, az áramlás élménye, amikor annyira beszippant a pillanat, hogy nem létezik más csak a jelen és az itt és most öröme.

Mire számíts az órán:

  - a jóga erősebbé, rugalmasabbá, hajlékonyabbá tesz

  - alapos átmozgatásban lesz részed

  - feltöltődsz testileg-lelkileg

  - az áramló mozgás segít abban, hogy teljesen kikapcsolj 

Zsófi 18:00 órától vár titeket az udvaron!

web: zsofiapecsiyoga.hu

Fb: Zsófi Yoga Flow

Insta: zsofiapecsiyoga

 

Önszeretet áramlásában - self-love flow yoga Kasia Cymmerrel 19:00-20:00 között az udvaron!

Kasia Cymmer, Hatha jóga oktató, Mindfulness és Samatha meditáció gyakorló.

Jóga, meditáció és önismeret szerves része az életemnek. Évente több hetet töltök meditációs elvonulásokon és önismereti csoportokon, hogy egyre mélyebb és mélyebb rétegben fedezzem fel saját magamat.

Sok oldalról hallunk mostanában az önszeretetről. De mi is ez valójában?

Az én szempontomból nem csak az, hogy gondoskodok a szükségleteimről vagy néha kényeztetem magamat.

A valódi önszeretet egy olyan minőség, ami egyszerre segít elfogadni azt, aki valójában vagyok, minden erőségemmel és hiányosságommal együtt, valamint segít tudatosítani az irányt, meghúzni a határt és lépéseket tenni a megálmodott jövőnk felé

A jóga és meditáció rendszeres gyakorlásának köszönhetően elkezdünk rálátni a döntési mechanizmusainkra. Arra, hogy mi a valódi belső motivációink és mi az, ami korlátoz minket.

Ha képes vagyok megfigyelni a légzésemet vagy a testi érzeteimet, akkor egyre tudatosabb leszek a gondolataim és a belső párbeszédeim megfigyelésére is. Arra, hogy milyen minőségűek - hogy egészségesek vagy pedig toxikusak-e számomra.

Megfigyelem, hogy milyen hatással vannak ezek a gondolatok az érzelmi világomra és milyen döntéseket hozok, vagy éppen nem hozok ebből fakadóan.

Egy GENTLE FLOW jóga gyakorlással kiegészítve Mindfulness eszközökkel teret teremtek ahhoz, hogy tapasztald a jelenlegi minőségedet, azt amiben éppen vagy.  Kísérlek abban, hogy elismeréssel és hálával tudj fordulni az erőségeid felé, és ráláss, beöleld az árnyékaidat, hogy felelősen és alázattal meg tudj hajolni az egész lényed előtt.

Stúdió: YogaPark mozgás stúdió (https://www.facebook.com/yogaparkbudapest/)

 

Hatha jóga stretch Beck Anitával 20:00-21:00 között az udvaron!

Beck Anita vagyok, gerincjóga, flow és hatha jóga oktató. 2011 óta foglalkozom jógaoktatással, azóta folyamatosan tartok csoportos és céges órákat.

Óráimon kezdőtől középhaladó szintig bárki részt vehet, az órák nehézségét mindig a résztvevőkhöz igazítom.

Ezen az estén a hatha jóga ászanák segítségével főleg a nyújtásra és az idegrendszer megnyugtatására fókuszálunk.

Lassabb tempó, dinamikus és statikus nyújtásokkal.

Ez az óra korosztálytól függetlenül kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott.

A jógázáshoz nem kell más, mint egy elhatározás és bármikor elkezdheted.

Szeretettel várlak!

Stúdió: Római-Kert Jóga (https://www.facebook.com/romaikertjoga.hu?locale=hu_HU)

 

Yin Jóga Krasznai Rózával 21:00-22:00 között az udvaron!

Yin jóga egy lassú tempójú óra, amely magában foglalja a hagyományos kínai orvoslás elveit. Az órán, az ászanákat (testtartásokat), hosszabb ideig tartjuk ki, mint más stílusokban, így nyújtjuk meg a kötőszövetet.

Igazi belelazulás a szinte végig fekvő testhelyzetekbe.

Gyere, lazulj el!

Facebook: https://www.facebook.com/rozajoga

 

Vinyasa krama Téklesz Diánával 22:00-23:00 között az udvaron!

Oktatóként igyekszem megteremteni, segíteni azt a teret, amiben működsz, legyen ez a terem, ahol gyakorolsz, a tested, amiben gyakorolsz, a hang, amin keresztül, és a tudatod, amibe segítek mélyebben belépni. ;)

A vinyásza kráma egy dinamikus jógairányzat, amelyben szekvenciákba rendezve (általában álló, ülő, hátrahajlító és levezető ászanák) gyakoroljuk az ászanákat. A pózok között egy dinamikus összekötő elemet, vinyászát végzünk, ezzel megtartva a gyakorlás folyamatosságát. Az óra során kiemelt szerepet kap a mozgás és a légzés összehangolása, valamint a bandhák (izomzárak) és a dristi (a tekintet fókusza) tartása.

Vinyasa: meghatározott módon egymás után helyezés.

Krama: folyamat.

A vinyasa krama alatt értjük az ászanák egymás után helyezésének, sorozatok felépítésének művészetét.

Azért művészet, mert nincs egy helyes módszer, és nagyban befolyásolja az oktató-gyakorló személyisége.

Az egyéni variációk száma végtelen, ahogy a Jivamukti Yoga című könyv fogalmaz: az egyes ászanák olyanok mint egy-egy hang. Ahogy meghatározott sorrendben zengeted őket: szavakat, dalokat, mantrákat hozhatsz létre. Középhaladó, haladó gyakorlóknak ajánljuk.

Stúdió: https://www.jogajelen.hu/

 

Techno yoga 23:00-00:30 között az udvaron!

"TALÁLD MEG AZ EGYENSÚLYT A TESTED, A LELKED ÉS AZ ELEKTRONIKUS ZENE KÖZT"
 
Olyan dinamikus jóga óra, ahol elektronikus zenére jógázunk UV fényekkel és jógatanárral klubkörnyezetben.
Célunk megszerettetni az emberekkel a jógát. Úgynevezett bevezető jóga óra, ahova kezdők, haladók vagy akár gyerekek is jöhetnek és megismerkedhetnek e sport művészetével.
A program tartalmaz csakra táncot, meditációt és légzéstechnikát.
 

 

SZINDBÁD TEREM

18:00-19:00 között gyerekjóga Gyenes- Pintér Katával a Szindbád teremben

Hiszem, hogy minden gyermeknek joga van a boldogsághoz és ahhoz, hogy kibontakoztathassa tehetségét. Felnőttként a feladatunk, hogy teret biztosítsunk erre, bízzunk bennük és támogassuk őket, hiszen a gyermekek legnagyobb biztonságát a feltétel nélküli szeretet adja.

Gyenes-Pintér Kata vagyok gyermekjóga, Beautyrobic oktató, közgazdász. A sport és a tánc gyermekkorom óta végigkíséri az életemet. Az elmúlt több, mint 15 évben az intenzív testmozgás mellett a gyermekek és a nők képzése is kiemelkedő szerepet tölt be az életemben.

Fontosnak tartom, hogy minden korban odafigyeljünk magunkra, nemcsak fizikailag, hanem szellemileg és lelkileg is, ha mi rendben vagyunk, a körülöttünk lévők is jól érzik magukat.

Hiszem, hogy a gyermekkorban elsajátított pozitív minták – legyen szó sportról vagy az élet más területéről – végig kísérik életünket és felnőttkorban is meghatározók lesznek.

Stúdió: https://www.facebook.com/sarasvatialapitvany?locale=hu_HU

 

19:00-20:00 között dance flow óra Szakál Brigivel

Szakál Brigi vagyok, 25 éves, táncos múlttal rendelkezem. Másfél éve oktatok hatha jógát, és idén flow típusú jóga táncot is a Gaia Buda Jóga stúdióban. Emellett jelenleg kismama jóga oktató képzésen veszek részt, és tervezem a nyári jóga eseményeimet. (brunch, rooftop jóga)

Fontosnak tartom a helyes kivitelezést, az élvezetet a mozgásban, a test fejlesztését, a mentális jelenlétet és önismeretet.

Érezd meg a zenét, a nőiességed, táncolj, jógázz velem!

Stúdió: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551568034186

 

Élőzenés gerincjóga Tóth Judittal és Szabadi Andreával 20:00-21:30 a Szindbád teremben!

Gerincjóga a Tűz elem jegyében.

A keleti megközelítés szerint az egészségünk alapfeltétele a mindent létrehozó és fenntartó energia szabad áramlása és az anyagi világot manifesztáló öt alapelem kiegyensúlyozottsága az anyagi és energetikai testünkben. Az öt elem folyamatos mozgásban van és különböző időszakokban, különböző életszakaszokban más és más elemek válnak dominánssá. A Tűz elem az évszakok körforgásában a nyárral hozható összefüggésbe; az átalakítás, asszimilálás, beérés energiáját hordozza. Nyáron megnövekszik a hő és fény mennyisége. Az extra energiát a testünk is szívesen fogadja, ilyenkor aktívabbak, motiváltabbak vagyunk. De ha az intenzíven áradó tűz energiát és aktivitást nem tudjuk megfelelően kiegyensúlyozni lelassító, hűtő hatású tevékenységekkel és ételekkel, akkor könnyen kibillenhetünk az egyensúlyból, ami fizikai szinten gyulladásokban, bőrkiütésekben, álmatlanságban és állandósult nyugtalanságban mutatkozhat meg.

A gyakorlásunk első felében felèbresztjük és megtapasztaljuk a tűz energiáját a testünkben, a második részben pedig a lassú mozgás és nyújtó gyakorlatok lecsillapító, hűtő hatását aromaterápiával fogjuk megtámogatni.

Az Élőzenés jóga egy különleges alkalom, hogy megtapasztald a jóga gyakorlását élő zene kíséretében.

Ezt az órát handpan kíséri, ahol együtt tudsz áramolni e csodálatos hangzású hangszer dallamával. Szabadi Andrea egyike az első hazai női handpan művészeknek, énekes, dalszerző, jóga oktató és hangterapeuta. A handpan egy új generációs, speciális fémötvözetből készült ütős hangszer. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van összeragasztva, melynek az alsó részén a kör alakú kivágás (Gu) adja a basszus hangokat, tetején pedig a hang mezők kiadnak egy adott skálát. Hangja nagyon különleges, éteri, ellazító hatású.

“A zene számomra IMA, ami egy olyan kaput nyitott meg, mellyel a kint és bent végre összeér. Ez egy egyszerre gondolat nélküli és gondolatokkal/képekkel teli állapot, egy igazi egység élmény. Teljesen transzparens vagyok. Ez az önismereti utam is egyben. Ezt lehelem bele minden hangba, ami általam születik."

Stúdió: Római-Kert Jóga (https://www.facebook.com/romaikertjoga.hu?locale=hu_HU)

 

21:30-23:00 között Élőzenés női kör hangfürdővel a Szindbád teremben!

Ress-Kovács Flóra vagyok női jóga oktató és hangszeres meditáció vezető. Pad Mariann vagyok kismama-és babás jóga oktató, a Jóganyucik alapítója. A célunk egy gyengéd megtartó női közösség alkotása, aminek jó részese lenne. Ahol nincsenek tabu témák legyen szó a szülésről, a gyereknevelésről vagy bármilyen női témáról. Úgy álmodtuk meg, hogy ez egy igazán csajos program legyen: lágy áramlások, táncba fonódó gyakorlatok, gátizomtorna a hosszú távú női egészségedért, lelket simogató zenés relaxációval.

Öröm. Mi jut eszedbe erről a szóról?

Meg tudod-e élni az örömöd? Vagy folyton beárnyékolja a félelem, a mi lesz, ha... érzése? Át tudod-e magad adni a pillanat örömének? Legyen az egy mozdulat, egy illat, egy lágy dallam... Ezzel fogunk dolgozni ezen az alkalmon.

Ha úgy érzed beszippantanak a mindennapok,

Ha úgy érzed dolgod van azzal, hogy örömmel tudd végezni azt, amit teszel...

Ha az állandó multi tasking és a női szerepek közötti lavírozás kimerít, elveszíted a kapcsolatod a nőiségeddel, ha gyakran fáj a nyakad, hátad, derekad, menstruációs panaszok vannak,

Ha úgy érzed állandóan fáradt vagy

Ha a stressz, az állandó újratervezés kimerít

Ha úgy érzed sokszor mérgelődsz, zsörtölődsz, nehéz az elvárásoknak való megfelelés,

Ha nem jut idő a testedre-lelkedre,

a mozgásra a hétköznapokban,

Az állandó mókuskerékből szeretnél kiszakadni, hogy megérezd az erőd, a belső tartalékaid elő tudd hívni,

női közösségre vágysz, ahol megértenek, elfogadnak, a versengés helyett egy támogató, egymást felemelő női kör része vagy…

Szeretettel várunk ezen a csodás alkalmon!

Flóra és Mariann

Stúdió: Jóganyucik (https://www.facebook.com/gyenged.szules.szuletes?locale=hu_HU)

 

KAMARA

18:00-19:00 között Jóga Anyukáknak Józsa Eszterrel

Jóga Anyukáknak – Kényeztetés Testnek és Léleknek!

Várunk szeretettel minden egészséges kismamát a betöltött 14. várandóssági héttől és minden anyukát, aki már a szülés utáni 8. héten túl van és komplikációktól mentes!

Csatlakozz hozzánk egy teljes testet átmozgató órára, amely során:

  • Mobilizáljuk a gerincet
  • Lazítjuk és erősítjük a medence körüli területeket
  • A foglalkozás végén pedig egy kellemes relaxációval töltődünk fel, hogy felfrissülten térhess haza!

Az órákon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérlek hozz magaddal saját jóga szőnyeget, polifoamot.

Az órát Józsa Eszter, hatha jóga oktató, gerinctréner, pre- és posztnatális tréner fogja tartani.

Oldal: https://jozsaeszter.hu/

 

Kundalini jóga és jóga terápia Gábor Júlia Sarabjeet  19:00-20:00 között a Kamara teremben

Kundalinizni Spanyolországban kezdtem, 4 óra után beiratkoztam a tanárképzőre.  A kundalini jógaoktatói képzés felgyorsított egy erősen transzformáló, önismereti folyamatot az életem minden téren átalakult. Az a tapasztalatom, hogy a személyiségfejlődés, az öntudatra ébredés a kitartó és rendszeres gyakorlás egyenes következménye. Személytelen és mégis tapasztalati élményünkké válnak a mentális és érzelmi folyamatok, a mintáink felismerése, a határaink szélesítése, az önazonosság a gyakorlás velejárója.  Akik az óráimat látogatják lenyűgözően hamar intenzív átalakulásról számoltak be: a függőségek elengedésének folyamata, az impulzív viselkedés, a dualitások csökkenése, de talán számomra a legkézenfekvőbb változás, hogy a kundalini jógát gyakorlók érzékenyen, tiszta szívvel, nyitottsággal és toleranciával fordulnak a társaik felé, működnek a hétköznapjaikban, és a körülöttük lévőkben is megtörténik a változás.

A kundalini óra témája:

Az esszenciális fájdalom és a bánat honnan ered, mi a jógikus hozzáállás és a gyógyulás útja.

Elmélet és shunia meditáció a kundalini jóga tárházából.

Stúdió: https://www.jogasaman.com/p/nomad-joga.html

https://www.facebook.com/nomadjoga?locale=hu_HU

 

20:00-21:00 között Csakraharmonizáló gyakorlás és meditáció Krasznai Rózával a Kamara teremben

A csakrák a testünkben lévő energiaközpontok. Ezen az órán nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is megismerkedünk a 7 fő csakrával.

A napüdvözlet köröket csakra tudatosítással, mantrával fogjuk végezni, valamint az óra végén lesz egy rövid meditáció is.

Várlak gyakorolni!

Facebook: https://www.facebook.com/rozajoga

 

21:00-22:00 között Jóga nidrá workshop Téklesz Diánával a Kamara teremben

Amikor az intellektus és értelem irányítja az elmét akkor dolgokat elemezzük. Azonban, amikor a reszponzív, adaptív tudatalattiba ültetünk el elhatározásokat, benyomásokat, az mélyen gyökeret ereszt és kifejlődik. Vagyis mint egy szemlélő tekintünk a felmerülő gondolatokra, ítélkezésekre. Itt nem avatkozunk bele a saját énképünk által kialakított prekoncepciónkkal. Ebben az állapotban sokkal nyitottabb és befogadóbb a tudat, és nincs benne hárítás, védekezés és bírálat. Sokféle meditációs technikát ismerünk, de ritka az, amelyik a fizikai, mentális és érzelmi ellazultságon keresztül képes az elmén túlhaladni és azt megkerülni. Ilyenkor könnyebb elültetnünk egy tudati magocskát, melynek a témája most az, hogy megtaláljuk mi az amivel támogatjuk a körülöttünk lévő világot, és mi az ami támogat minket, és erőt meríthetünk belőle.

Stúdió: https://www.jogajelen.hu/

 

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó