Óbuda Sportolója Díj és Hidegkuti Nándor Emlékplakett Az Óbuda Sportolója Díjjal és a Hidegkuti Nándor Emlékplakettel, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kiemelkedő III. kerületi sportolóit és sportszakembereit tünteti ki, melyet a 9/2008. (III. 4.) önkormányzati rendelete a sportkitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szabályoz. Az elismerések átadására 2009-től kezdve évente az Óbuda Napja rendezvényen – ünnepélyes keretek között – kerül sor.

Az Óbuda Sportolója Díjat (150e Ft) annak a két (egy női és egy férfi) kerületi lakosú, vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportolónak ítéli oda a Képviselő-testület, akik olimpiai, valamint paralimpiai programban szereplő sportágakban kiemelkedő eredményt értek el. A kerület sportjáért, hírnevéért végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként pedig Hidegkuti Nándor Emlékplakettet (500 e Ft) adományoz a Képviselő-testület.

A javaslatokat minden évben a meghirdetett határidőig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A kitüntetéseket minden évben a Kerület Napján adja át Bús Balázs polgármester. A kitüntetések odaítéléséről a Képviselő-testület dönt minden év március 31-ig.

A Díj valamint az Emlékplakett adományozására javaslatot tehet:

1. A polgármester
2. A képviselő-testület tagja
3. Az Óbudai Sport Nonprofit Kft.
4. Kerületi civil szervezetek, sportegyesületek,
5. Az Emlékplakett esetében iskolák is.


A díjakra írásbeli jelöléseket várunk, rövid esszék formájában az alábbi adatok megadásával!


  • Jelölt neve:
  • Jelölt elérhetőségei (lakcím, telefonszám, e-mail cím):
  • Jelölt sportága és egyesülete:
  • Jelölt legjobb sporteredményei a jelölés évében:
  • A jelölt rövid bemutatása:
  • Jelölő neve:
  • Jelölő elérhetőségei (lakcím, telefonszám, e-mail cím):
  • A jelölő III. kerületi civil szervezet, sportegyesület vagy iskola neve:

A díjak és a plakett átadására nyolcadik alkalommal került sor. A díjjal a Képviselő-testület a kiemelkedő sporteredményt elősegítő, kerületi lakóhellyel rendelkező, vagy a kerületben működő sportegyesület vezetőjét, edzőjét, valamint a kerület sportéletéért, hírnevéért tevékenykedő szakembereket ismeri el. Hidegkuti Nándor Emlékplakettet adományozott Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete Óbuda-Békásmegyer sportjáért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Szabó Jánosnak, a Gankaku sportegyesület sportszervező-menedzserének, edzőjének.

Óbuda Sportolója Díjat pedig annak a női és férfi kerületi, vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportolónak ítéli oda évről évre a Képviselő-testület, akik olimpiai, valamint paralimpiai programban szereplő sportágakban kiemelkedő eredményt értek el. A díjat idén Kisteleki Hanna Európa-bajnok magyar vízilabdázó, olimpikon, valamint Jobbágy István László súlyemelő vehették át.

Az eseményen részt vett, és a díjazottakat a színpadon köszöntötte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Jelen voltak a kerület díszpolgárai, továbbá Kiss László országgyűlési képviselő, több önkormányzati képviselő, önkormányzati intézményvezető, Óbuda-Békásmegyer gazdasági életének vezetői és egyházi méltóságai.

Szabo Janos Emlekplakett
Kisteleki Hanna Emlekplakett
Jobbgy Istvn Lszl Emlekplakett

 

Kapcsolódó híreink

Javaslatokat vár az önkormányzat az Óbuda Sportolója Díj és a Hidegkuti Nándor Emlékplakett idei díjazottjaira. Az ajánlásokat február 19-ig lehet leadni. Kérjük a tisztelt kerületi civil szervezeteket, valamint a sportegyesületeket, hogy az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által alapított „Óbuda Sportolója Díj”-ra szíveskedjenek…
A 2008-ban alapított Óbuda Sportolója Díjak és Hidegkuti Nándor Emlékplakett átadására hetedik alkalommal került sor május 2-án, Óbuda Napján. A Hidegkuti Nándor Emlékplakettet a Képviselő-testület a kiemelkedő sporteredményt elősegítő, kerületi lakóhellyel rendelkező, vagy a kerületben működő sportegyesület vezetőjének, edzőjének, valamint…
A 2011-ben Óbuda Sportolójának választott Czékus Eszter 2012. április 22-én Londonban az olimpiai kvalifikációs versenyen kvótát szerzett szinkronúszás duó versenyszámban és ilyen módon óbudai diákként fog részt venni az Olimpiai játékokon. Gratulálunk és sok sikert kívánunk az olimpiai játékokhoz! Innen…
Tóth Tamás 19 évesen jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának - volt TF - első éves hallgatója. - Mikor kezdte az úszást? - Három-négy éves koromban vittek le először a szüleim az uszodába, egészségügyi okokból. Végül annyira megszerettem…