A Közösségi torna program folytatódik Többféle mozgás, több helyszínen.

Válasszon a teljes testet megmozgató mozgásformák közül az egészségmegőrzés és a lélekre gyakorolt pozitív hatások érdekében! Legyen a mozgás mindennapjai része! Az egészség érték, vigyázzunk rá!

Mozgásprogramok már öt helyszínen, három választható mozgásformával! Helyet adunk a chi kung meditatív alapokra helyezett mozgáskultúra megjelenésének, a core training és fitnesz mozgáselemeknek. A foglalkozás 45 percében a koncentráció által ellenőrzött lassan végrehajtott gyakorlatsorok gimnasztikai alapokra helyezve mozgatják át az izomcsoportokat. A gyakorlatsorok nem elsősorban dinamikus fitnesz elemekkel, hanem nyújtó mozdulatokkal oldja a feszültséget és frissítik testünk energiarendszerét. A bemutatásra kerülő mozdulatok hozzájárulnak az egészség és belső egyensúly megőrzéséhez, jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. 

A tornák változatosságával szeretnénk egyre nagyobb célközönséget elérni. A közösségépítés és az egészséges életmód fontossága, mint társadalmi ügy kiemelkedő, valamint szolgálja az óbudai lakosok életkörülményeinek javítását, hozzájárul a helyi közösségek kultúrájának fejlődéséhez.


Néhány szó az edzésekről:


Chi Kung

Kínaiak milliói lazítanak minden nap ezekkel a lágy nyújtásokkal és forgatásokkal, amelyek serkentik a vér és a Chi, vagyis a belső energia keringését, valamint erősítik a belső szerveket. Szerves része az ízületek és ínszalagok nyújtása.Egyes betegségek, sérülések utókezeléseként meggyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve bizonyos visszafordíthatatlan időskori betegségek esetén lassítja a leépülést, vagy szinten tartja a beteg állapotát. Ezen testmozgások a légzés kontrollálásával és a tudat koncentrálásával segítenek egy jóleső lelki nyugalmat előidézni. Rendszeres gyakorlásával tökéletes harmóniát teremthet a gyakorló saját testével, lelkével, szellemével. Ennek köszönhetően egy életerősebb, egészségesebb és spirituálisan teljesebb életet élhet, kortól, nemtől függetlenül.

Sifu Liszka László a Lor-Han és 8 Brokáttekercs Chi kung Hong-Kong-i változatával (Melyet Lee Kam Wing Nagymestertől tanult), tudja megismertetni és átmozgatni reggelente az érdeklődőket.


Gimnasztikus torna

A mozgás ilyen formája jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, tartós teljesítőképességének fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. Nagy szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az érdeklődőket Kozma Zsuzsanna fitnesz edző várja.


Fitness, Core training

Dinamikusabb mozgásforma, amely nyújtótechnikákkal a test mélyizomzatát is fejleszti. A hangsúly a test középpontjára fekteti a hangsúlyt, a legfontosabb, az ágyék-kismedence és csípő egységének és a gerincoszlop együttes területének összessége. Javítja az állóképességet, kiemelten hasznos az ülőmunkát végzőknek, miután a számítógép előtt végzett munka nagyon megterheli az egész törzsizomzatot. Segít a görnyedt testtartás kiküszöbölésében. Az érdeklődőket Sinkó Andrea szakedző, okleveles aerobik edző és csapata várja.

A rendszeresen végzett gyakorlatokkal javíthatjuk állóképességünket, izomerőnket és koordinációs készségünket. Szeretettel várunk minden korosztályt, időseket, fiatalokat, középkorúakat, családosokat gyerekekkel. Minden mozgástípus gyakorlatsorai könnyen elsajátíthatóak, csatlakozni bármikor lehetséges!


Helyszínek és időpontok, Első edzés időpontja: 2017.04.03.


Az edzés időpontja:

Helyszín:

Mozgástípus:

Hétfő: 9:00 - 9:45 Pethe Ferenc tér (3K Művelődési Ház előtti területen) Chi Kung
Kedd: 8:00 - 8:45 Hatvany Idősek Klubja, III. Budapest, Hatvany L. u. 1. Chi Kung
  9:00 - 9:45 Flórián tér Gimnasztikus torna
Szerda: 18:00 - 18:45 Római tér Core training, fitness
Csütörtök: 9:00 - 9:45 Pethe Ferenc tér (3K Művelődési Ház előtti területen) Chi Kung
  9:00 - 9:45 Csobánka tér Gimnasztikus torna
Péntek: 18:00 - 18:45 Római tér Core training, fitness

 

Kapcsolódó híreink

Kedves Érdeklődők! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy a holnapi napon a Római téren, hétfői napon a Pethe Ferenc téren tartott közösségi torna az ünnepnapok miatt nem kerülnek megtartásra. Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó pihenést kívánunk!
Nagyon örülünk a kitartó érdeklődésnek a közösségi torna programunk iránt. A képek a szerdai Római téri foglalkozáson készültek. Voltak, akik már ezen a héten a harmadik foglalkozáson vettek részt! Ma is várunk ugyanezen a helyszínen 18.00 órától Benneteket!
Mai napon is kegyes volt az időjárás a Flórián téri Közösségi Torna alkalmával. A Kozma Zsuzsanna által tartott gimnasztikus torna a maroknyi kis csapatnak nagyon tetszett, mindenki kellemesen kikapcsolódott és elfáradt az üdítő mozgást követően. Nagy örömünkre visszatérőek is voltak.…
Csodálatos napsütés és enyhe hőmérséklet várta ma a közösségi torna első edzésén a részvevőket. Újként szereplő foglalkozásunk a Chi Kung is komoly érdeklődésre tartott számot. Képi beszámolónk is tükrözi ezt. A foglalkozás kezdetekor az edző Liszka László bemutatta a mozgásforma…