A Közösségi torna program folytatódik Többféle mozgás, több helyszínen.

Válasszon a teljes testet megmozgató mozgásformák közül az egészségmegőrzés és a lélekre gyakorolt pozitív hatások érdekében! Legyen a mozgás mindennapjai része! Az egészség érték, vigyázzunk rá!

Mozgásprogramok már öt helyszínen, három választható mozgásformával! Helyet adunk a chi kung meditatív alapokra helyezett mozgáskultúra megjelenésének, a core training és fitnesz mozgáselemeknek. A foglalkozás 45 percében a koncentráció által ellenőrzött lassan végrehajtott gyakorlatsorok gimnasztikai alapokra helyezve mozgatják át az izomcsoportokat. A gyakorlatsorok nem elsősorban dinamikus fitnesz elemekkel, hanem nyújtó mozdulatokkal oldja a feszültséget és frissítik testünk energiarendszerét. A bemutatásra kerülő mozdulatok hozzájárulnak az egészség és belső egyensúly megőrzéséhez, jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. 

A tornák változatosságával szeretnénk egyre nagyobb célközönséget elérni. A közösségépítés és az egészséges életmód fontossága, mint társadalmi ügy kiemelkedő, valamint szolgálja az óbudai lakosok életkörülményeinek javítását, hozzájárul a helyi közösségek kultúrájának fejlődéséhez.


Néhány szó az edzésekről:


Chi Kung

Kínaiak milliói lazítanak minden nap ezekkel a lágy nyújtásokkal és forgatásokkal, amelyek serkentik a vér és a Chi, vagyis a belső energia keringését, valamint erősítik a belső szerveket. Szerves része az ízületek és ínszalagok nyújtása.Egyes betegségek, sérülések utókezeléseként meggyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve bizonyos visszafordíthatatlan időskori betegségek esetén lassítja a leépülést, vagy szinten tartja a beteg állapotát. Ezen testmozgások a légzés kontrollálásával és a tudat koncentrálásával segítenek egy jóleső lelki nyugalmat előidézni. Rendszeres gyakorlásával tökéletes harmóniát teremthet a gyakorló saját testével, lelkével, szellemével. Ennek köszönhetően egy életerősebb, egészségesebb és spirituálisan teljesebb életet élhet, kortól, nemtől függetlenül.

Sifu Liszka László a Lor-Han és 8 Brokáttekercs Chi kung Hong-Kong-i változatával (Melyet Lee Kam Wing Nagymestertől tanult), tudja megismertetni és átmozgatni reggelente az érdeklődőket.


Gimnasztikus torna

A mozgás ilyen formája jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, tartós teljesítőképességének fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. Nagy szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az érdeklődőket Kozma Zsuzsanna fitnesz edző várja.


Fitness, Core training

Dinamikusabb mozgásforma, amely nyújtótechnikákkal a test mélyizomzatát is fejleszti. A hangsúly a test középpontjára fekteti a hangsúlyt, a legfontosabb, az ágyék-kismedence és csípő egységének és a gerincoszlop együttes területének összessége. Javítja az állóképességet, kiemelten hasznos az ülőmunkát végzőknek, miután a számítógép előtt végzett munka nagyon megterheli az egész törzsizomzatot. Segít a görnyedt testtartás kiküszöbölésében. Az érdeklődőket Sinkó Andrea szakedző, okleveles aerobik edző és csapata várja.

A rendszeresen végzett gyakorlatokkal javíthatjuk állóképességünket, izomerőnket és koordinációs készségünket. Szeretettel várunk minden korosztályt, időseket, fiatalokat, középkorúakat, családosokat gyerekekkel. Minden mozgástípus gyakorlatsorai könnyen elsajátíthatóak, csatlakozni bármikor lehetséges!


Helyszínek és időpontok, Első edzés időpontja: 2017.04.03.


Az edzés időpontja:

Helyszín:

Mozgástípus:

Hétfő: 9:00 - 9:45 Pethe Ferenc tér (3K Művelődési Ház előtti területen) Chi Kung
Kedd: 8:00 - 8:45 Hatvany Idősek Klubja, III. Budapest, Hatvany L. u. 1. Chi Kung
  9:00 - 9:45 Flórián tér Gimnasztikus torna
Szerda: 18:00 - 18:45 Római tér Core training, fitness
Csütörtök: 9:00 - 9:45 Pethe Ferenc tér (3K Művelődési Ház előtti területen) Chi Kung
  9:00 - 9:45 Csobánka tér Gimnasztikus torna
Péntek: 18:00 - 18:45 Római tér Core training, fitness

 

Kapcsolódó híreink

Áprilisban újra vár a Közösségi torna!

Mozgásprogramok a hét öt napján, már öt helyszínen, három választható mozgásformával! Helyet adunk a chi kung meditatív alapokra helyezett mozgáskultúra megjelenésének, a core training és fitnesz mozgáselemeknek. A foglalkozás 45 percében a koncentráció által ellenőrzött lassan végrehajtott gyakorlatsorok gimnasztikai alapokra…

Sikeresen zárult a Közösségi torna

A Bús Balázs polgármester kezdeményezésre augusztusban beindított Közösségi torna célja, hogy ingyenes sportolási lehetőséget biztosítva a kerületünkben élők a szabadban és szakszerű instrukciók mentén mozgathassák át magukat. A programot jövőre változatosabb formában folytatjuk. Legyen az a kultúra, legyen az a…
Ne feledjék a jövő héten is várja Önöket!
Legyen az a kultúra, legyen az a sport, Óbuda a közösségi programokra fekteti a legnagyobb hangsúlyt. Cél minél szélesebb körben módot adni, minél többeknek elérhetővé tenni a mozgás örömét és egészségmegőrző hatását. Bús Balázs polgármester úr kezdeményezésére, ezért augusztustól kezdődően…