Óbuda – Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. a kerületi lakosoknak közösségi vízi túrákat szervez. A táborveréssel és étkezéssel egybekötött túrázásnak a folyami evezésnek, kajak-kenuzásnak nagy hagyománya van a Dunán. A lakosság körében népszerű a kerékpáros turizmus és a természetjárás, szeretnénk, hogy a vízitúrázás egyre nagyobb szerepet kapjon abban, hogy megismerhetőek legyenek a Szentendrei-Dunaág, s ezzel együtt az Óbudai Városkapu környezetének természeti- és kulturális értékei. Ezzel kívánja az önkormányzat elősegíteni az ökoturizmus elterjedését.

A varázslatos Római-part, a Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, amely kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. A nyári hónapokban júniustól-augusztusig az evezős sportok kipróbálására invitáljuk az óbudai lakosságot. Remélve, hogy minél több gyermek és felnőtt részére közelebb hozhatjuk az evezős sportok élményét és segítjük elő a vízi túrázással való megismerkedés és kikapcsolódás lehetőségét.

 


Esemény dátuma: 2020.08.29. szombat

Létszámkorlát: 50 fő

Esőnap: 2020.09.06. vasárnap

Jelentkezési határidő: 2020.08.28. a szabad helyek függvényében

Részvételi feltételek: III. kerületi lakcímkártya felmutatása, valamint a honlapon történő előzetes regisztráció

Részvételi díj: A teljes túrára vonatkozóan térítésmentes a III. kerületi lakosok számára.

Szervező: Óbudai Sport Kft. és az Óbudai SE / Indián-vízitúra

Rendelkezésre álló hajók: 12 db Tc 4 fő kenu, 4 db 2 fős túra kajak


Túraterv

Indulás és érkezési helyszín: Óbudai SE / Indián-vízitúra telephelyén (1031 Budapest Rozgonyi Piroska u. 28.; Nánási-Rozgonyi Piroska u. sarok)

08:30-09:00    gyülekező az Óbuda SE telephelyén

09:00-10:00    oktatás, eligazítás:

 • Tájékoztató a résztvevőknek a vízi közlekedés szabályairól, illetve az eszközök használatáról, az útvonalról. A teljesen kezdőket alapszintű sportoktatásban részesítjük, beleértve az evezős és kormányzási ismereteket.
 • Önkéntes kormányosokat hívunk korlátozott számban, akik segítik a résztvevőket – egy-egy hajót ők is elvezetnek.
 • Leosztásra kerül az evezős legénység, ahol a hajózás biztonsága a fő szempont.
 • Név szerint átadjuk a hajókat, amelyek stabil 4 fős túrakenuk, két fős tengeri/túra kajakok, beleértve a méret szerinti lapátokat és a mentőmellényeket.

10:00-10.30 vízre szállás: csapatmunkában kiskocsikon letoljuk a felszereléseket a partra, és amikor mindenki vízre szállt, együtt elindulunk az előre megbeszélt útvonalon. Több pihenő beiktatásával felevezünk a Lupa-szigethez.

12:00-12:30 kikötés a Lupa-szigetnél: pihenünk, piknikezünk (önellátás), fürödhetünk, napozhatunk a természetben a Dunára érvényes biztonsági szabályok betartása mellett. A Lupa-szigeti Diófa büfé mosdója elérhető távolságban lesz tőlünk.

15:00-16:00 visszaindulás és érkezés a Római-partra. A sodrással egyirányban már hamarabb tesszük meg ugyanezt a távolságot.

17:00-18:00 elpakolás, programzárás: csapatmunkában kiszedjük a hajókat, lemossuk, felpakoljuk a vízitelepen és ezzel véget ér az evezős rész.


Egyéb tudnivalók:

 • A program kevésbé napos, szemerkélős időben megtartásra kerül a meghirdetett napon. Vihar esetén az előre megjelölt esőnapon, egy héttel később kerül megrendezésre, melyet a facebook eseménynél jelezni fogunk.
 • Az érvényes személyi igazolvány / vagy jogosítvány és a lakcímkártya bemutatása mellett, a járványügyi szabályok betartása mellett lehet a programon részt venni
 • Résztvevők köre: 6-70 év.
 • Hajózásra, szabadidős sportra alkalmas állapot
 • A rendezvényen az egyes hajótípusok használatának rendjét / leosztását a szervezők határozzák meg
 • A rendezvényt a hatóságoknak bejelentjük, a hajózási szabályzat betartása kötelező és mindenki saját felelősségre vehet csak részt a programon a részvételi nyilatkozat aláírásával
 • A rendezvény házirendjét/hajózási szabályzatot megsértő résztvevőt a szervezők kártérítés nélkül kizárhatják a programról
 • Résztvevők teljes anyagi felelősséget vállalnak az átvett eszközökért
 • A rendezvény szabadidős sport edzésnek felel meg a törvényi szabályozás értelmében
 • A programon fénykép és hangfelvétel készül, amelyet a szervezők a résztvevők megadott adataival együtt felhasználhatnak a program / szervezetük népszerűsítésére. A felvételek elkészítéséhez és közzétételéhez, adataik kezeléséhez a résztvevők ellenszolgáltatás nélkül előzetesen hozzájárulásukat adják. Adatkezelési nyilatkozat: https://indian-vizitura.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

Ellátás:

 • A vízitúra napközbeni része önellátásos, vásárlási lehetőség alapvetően a Rómain van.
 • Kérünk mindenkit, hogy nem romlandó napközbeni ételt (Pl. szendvicset) hozzon,
 • illetve fejenként 1-1,5 l vizet tartalmazó újra használható kulacsról gondoskodjon magának.

Szolgáltatásaink:

 • Vízitelepen férfi/női mosdó, fiú/lány öltöző.
 • Kerékpárokat saját lánccal lezárva el tudunk helyezni a telepen.
 • Az értékek biztosításához hajónként 1-1 db vízálló túrahordót tudunk adni.
 • A programot kísérő géphajókkal biztosítjuk.

 


Vízi túrák a Dunán
Vízi túrák a Dunán

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó