RegÓbuda – Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával az Óbudai Sport Nonprofit Kft. a kerületi lakosoknak közösségi vízi túrákat szervez. A táborveréssel és étkezéssel egybekötött túrázásnak a folyami evezésnek, kajak-kenuzásnak nagy hagyománya van a Dunán. A lakosság körében népszerű a kerékpáros turizmus és a természetjárás, szeretnénk, hogy a vízitúrázás egyre nagyobb szerepet kapjon abban, hogy megismerhetőek legyenek a Szentendrei-Dunaág, s ezzel együtt az Óbudai Városkapu környezetének természeti- és kulturális értékei. Ezzel kívánja az önkormányzat elősegíteni az ökoturizmus elterjedését.

A varázslatos Római-part, a Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, amely kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. A nyári hónapokban júniustól-augusztusig az evezős sportok kipróbálására invitáljuk az óbudai lakosságot. Remélve, hogy minél több gyermek és felnőtt részére közelebb hozhatjuk az evezős sportok élményét és segítjük elő a vízi túrázással való megismerkedés és kikapcsolódás lehetőségét.

A programok megvalósításában Római-parti sportegyesületek működnek közre, így a kilátogatók 3 alkalommal is kipróbálhatják a vízre szállás élményét és ismerkedhetnek meg a kézi hajtányos vízisport eszközökkel.

Az egyesületek a Római Part és Pünkösdfürdői Duna szakaszon helyezkednek el. Túra dátumok és résztvevő sportegyesületek:

  • június 15. Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület 1031 Budapest Nánási út 53.
  • július 13. Külker Evezős Klub, 1039 Budapest, Szent János utca 7, Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület, 1031 Budapest, Római-part 44.
  • augusztus 24. Óbudai Sportegyesület, 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.

Még előttünk áll az egész szezon, hogy hódolhassunk e sportágak valamelyikének. Ismerd meg Óbuda színes és sokféle természeti szépségét! Tarts velünk, várjuk jelentkezésed akár egyénileg, családilag, vagy baráti társasággal kívánsz részt venni a túrán!

További részvételi információk: Az online nevezés regisztrációs adatlapjának kitöltése a programra való felkészüléshez szükséges, hogy a túra napjára minden részlet leegyeztethető legyen. A túrára regisztráló személyek kijelentik, hogy az általuk megadott adatok megfelelnek a valóságnak. A téves, hiányos adatok megadásából bekövetkező problémákért a szervező nem vállal felelősséget. A résztvevő hozzájárul, hogy a nevezési lapon szereplő adatait a rendező, az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. az esemény adatbázisában a GDPR szabályai szerint nyilvántartsa, az adatokat a rendező kizárólag a program megvalósításában vele szerződéses jogviszonyban álló szervezet/személy részére továbbítsa. Az adatvédelmi szabályok betartása rájuk is vonatkozik. 

2019. július 13-i túra esőnap miatt július 21-én kerül megrendezésre

Program: Irány a Lupa-sziget!


Gyülekező: 8:30 - 9:00 Gyülekező a Római - parton a Béke Csónakház előtt 

Az Egyesület a vízre szállás előtt eligazítást tart, ahol tájékoztatja a résztvevőket a vízi közlekedés szabályiról és az eszközök használatáról. Kiosztásra kerülnek a hajók, a lapátok és a mentőmellények. 

Helyszín: 1031 Budapest, Római part 53.

Indulás, vízre szállás: 10:00 órakor

A hajóban evezés közben kérjük a folyadékpótlásról legyenek kedvesek gondoskodni. 

Érkezés a Lupa szigetre: 11:30 órakor 

Bográcsos ebéd: 13:00 órakor 


Visszaindulás:  16:00 órakor ismét hajóba szállás

Érkezés: 17.00 - 17.30 között a Béke Csónakházhoz

A túrán való részvételre, minden regisztrált résztvevőnek III. kerületi lakcímkártyával van lehetősége. A részvétel III. kerületi lakosok számára a teljes túrára vonatkozóan térítésmentes! 


Következő, augusztus 24-i túránk részleteivel, amelyet az Óbudai Sport Egyesület közreműködésével valósítunk meg, hamarosan jelentkezünk.

 


 


Vízi túrák a Dunán
Vízi túrák a Dunán

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó