Nagy volt az érdeklődés az Óbudai Terepfutó és Túrafesztiválon

Október 20-án a Szabadidő, szeretem! sportrendezvény sorozat évi utolsó állomásához érkezett. Második alakalommal rendeztük meg az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivált. Az esemény első megszervezését követően, annak pozitív tapasztalatait összegezve született meg a döntés, hogy idén is visszatérünk, hiszen azt tapasztaljuk, hogy évről évre egyre nagyobb az igény a természetjáró rendezvényekre, tavasszal és ősszel nagyon szívesen megyünk a természetbe és töltünk sétával, kikapcsolódással, kellemes beszélgetésekkel egy napot családunk és barátaink társaságában. Óbuda adottságai a Budai-hegyek panorámája és kellemes turistaútvonalai rendkívül jó terepet biztosítanak a túrázásnak és terepfutásnak egyaránt. Kimenni a természetbe feltöltődést jelent, kiszakadni a zsibongó városi környezetből, úgy, hogy a városban maradunk kivételesen jó lehetőség. Nem kell hosszú utat megtennünk, egy karnyújtásnyi a távolság, hogy az erdőbe érjünk. Sok családot és baráti társaságot láthattunk a regisztrációs sátraknál és a rajtnál. A futóknak a 14,8 km és 9 km távokon egységes, egyidejű rajtot biztosítottunk, természetesen nem várva, hogy versenyt futnak a résztvevők, hiszen a hangsúlyt az útvonal saját tempóban való megtételére helyeztük. A gyalogló távok esetében résztvevők két távon indulhattak a 16,8 km és a 9 km távokon, ahol folyamatos indulást tettünk lehetővé. A tavaszi túranapot követően a rendezvény központja ismét a Barátság Szabadidő Parkban volt, ahol kellemes indulási és érkezési körülményeket tudtunk biztosítani. A célba érkezéskor a gyaloglók egyedi kitűzőt a futók egyedi érmet vehettek át a távok megtételéért. Összesítetten 427 fő részvételét számlálhattuk, 117 fő a terepfutást választotta, 310-en pedig a túrázás mellett döntöttek. A gyalogtávon elmaradhatatlanul indult az Óbudai Nordic Walking Klub kis csapata is, akik örömmel fogadták a hozzájuk csatlakozókat.

A rendezvényt szombaton az időjárás is a kegyeibe fogadta, igazán kellemes napsütés és enyhe őszvégi idő jellemezte a napot. Jóleső volt a túrákat követően megpihenni és elfogyasztani az energiapótlásról gondoskodó finom levest. Nem maradhatott el a jótékonyság sem, amely végig kísérte az összes sportrendezvényt. A szerencse forgandó, de nálunk nem, mert minden kedves adakozónk finom édességekkel és kisebb sportajándék tárggyal térhetett haza.

A sok mosolygó arcot látva újabb és újabb megerősítést kapunk arra, hogy rendezvényünkkel a jövő évben is visszavárjunk Benneteket. Rövid időre búcsúzunk, de tavasszal visszavárunk minden kedves résztvevőnket!

A FutóFotó oldalán egy röpke regisztrációt követően az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál képei ingyenesen letölthetőek! Jó böngészést kívánunk! 

Köszönjük segítségét és szervező munkáját a CoffeeRun Egyesületnek és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Gyalogtúra és Rendezvény Bizottságának.

Az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! c. műsorának összeállítása: 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó