2017 új eseménye az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál. Mi is motiválta csapatunkat, hogy létrehozzuk ezt az eseményt? Két legnépszerűbb rendezvényünk a futás és a természetjárás köré épül fel. Sokan az őszi események közül is hiányolták mindkettőt. Most a kettőt ötvöztük, helyszínnek a Budai-hegyek Panoráma futókörét választjuk. Keretein belül lehetőséget adunk a futásra, túrázásra és a nordic walkingra. A Hármashatárhegy egyes részei illetve a Budai-hegyekben végighaladó Teljesítménytúra jól bejáratott útvonalai remek lehetőséget és helyszínt biztosítanak az eseménynek.

Résztvevői észrevételek alapján az elmúlt években felmerült a kérdés, hogy a gyalogtúra mellett: Futva is megtehetem a távot? Ez az igény hívta életre és adott ötletet számunkra, hogy a futást és természetjárást szeretőknek erre szervezett keretekben adjunk lehetőséget.

Minden sportnak vannak válfajai, ahogy a természetjárás egyik lendületesebb formája a napjainkban egyre népszerűbbé váló terepfutás. A terepfutók is hasonlóképpen a túraútvonalat gyalogszerrel megtevőkhöz megélik, érzékelik a természet szépségeit, figyelnek környezetükre.  A természet ezen intenzív megélése az egyik magyarázata annak, hogy hazánkban is egyre többen kezdenek el terepen futni, sőt a gyalogló túrázók közül is egyre többen kezdik futva szaporázni lépteiket.

A szervezés során mindkét módon túrázó közönség részére igyekszünk kellemes és akadálymentes útvonalat biztosítani. Indításkor is figyelünk arra, hogy a gyaloglók és futók ne keresztezzék egymás útját, noha vannak közös frissítő – igazoló pontok.

A térképeken kijelölt frissítőpontokon minden túrázót, tehát a gyaloglókat és a futókat is bőséges választékkal várjuk. Az útvonal leírások és térképek letölthető formában elérhetőek.

A nevezéseket korlátozott számban (1.300 főig), érkezési sorrendben tudjuk fogadni.

Nevezési határidő: szeptember 12-től október 6. 9.00 óráig! 

 

A rendezvény az óbudaiaknak ingyenes, a nem kerületi 14 év felettiek 1000 forintos helyszíni térítés ellenében indulhatnak. A nevezési díj tartalmazza: indulási lehetőséget, frissítést, orvosi ügyeletet 17.00 h-ig, 1 adag levest, gyalogtúránál kitűzőt, terepfutást teljesítőknek befutóérmet.

Kedves Terepfutók! Felmerült igényetek a csomagszállításra, mi pedig megoldjuk!

A rajtnál (Fenyőgyöngye) lehetőség lesz leadni csomagotokat (pl. hátizsák, benne váltóruha) melyet a célban (Csúcshegy) tudtok ismét átvenni. A csomagszállítás díjmentes.

Rajt időpontok:

 • 20 km gyalogtúra rajt időpont 8.00 - 9.00 között - folyamatos indulás a túralap átvételét követően
 • 16 km és 7,7 km terepfutás menetlap átvétel 8.30-tól - együttes rajt 9.00 órakor
 • 7,7 km gyalogtúra rajt időpont 9.30 - 10.30 között - folyamatos indulás a túralap átvételét követően

Öltözők a rajtnál nem lesznek, átöltözési lehetőséget a célban - Csúcshegyi Menedékházban - biztosítunk.

Mobil wc a rajtnál és a célnál lesz kihelyezve.

Köszönjük az érdeklődést és támogatást! Várunk minden kedves résztvevőt rendezvényünkön.

 

Összegzésképpen jó hírünk: ősszel sem maradnak el a nagy kedvencek! :)

 A nevezéseket korlátozott számban (1.300 főig), érkezési sorrendben tudjuk fogadni szeptember 12. és október 6. között!

Lakcím:

 

Ha a visszaigazoló e-mail nem jelenik meg a beérkezett üzenetek mappában, kérjük ellenőrizze a levélszemét mappát. Ha nem kapott visszaigazoló e-mailt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 • Az online nevezés regisztrációs adatlapjának kitöltése önkéntes adatközlés. Hozzájárulok, hogy a nevezési lapon szereplő adataimat a rendező, az Óbudai Sport és Szabadidő nonprofit Kft. az esemény adatbázisában nyilvántartsa. Az adatokat a rendező kizárólag saját részére használja fel.
 • A rendezvényen készülő film és képanyagokban, elektronikus és nyomtatott sajtóban, valamint ezek reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.
 • Az Óbudai Terepfutó és Túrafesztiválon a saját felelősségemre veszek részt. Az esetleges balesetekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető!
 • Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.
 • Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.
 • Ha a fenti okokra, vagy a (verseny)kiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethetően, avagy (verseny)baleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.
 • A (verseny)kiírás rendelkezéseit ismerem és betartom!
 • Az on-line nevezés "elküldésével" a nyilatkozat tartalmát magamra nézve kötelező érvényűnek fogadom el!
 • A rendezvény az óbudaiaknak ingyenes, a nem kerületi 14 év felettiek 1000 forintos helyszíni térítés ellenében indulhatnak. A nevezési díj tartalmazza: indulási lehetőséget, frissítést, orvosi ügyeletet 17.00 h-ig, 1 adag levest, gyalogtúránál kitűzőt, terepfutást teljesítőknek befutóérmet.

 

Kapcsolódó híreink

Kedves Túrázók! Összefoglaltuk az október 7-i Túra és Terepfutó Fesztivál főbb tudnivalóit: A szervezés során mindkét módon túrázó közönség részére igyekszünk kellemes és akadálymentes útvonalat biztosítani. Indításkor is figyelünk arra, hogy a gyaloglók és futók ne keresztezzék egymás útját, noha…