2017 új eseménye az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál. Mi is motiválta csapatunkat, hogy létrehozzuk ezt az eseményt? Két legnépszerűbb rendezvényünk a futás és a természetjárás köré épül fel. Sokan az őszi események közül is hiányolták mindkettőt. Most a kettőt ötvöztük, helyszínnek a Budai-hegyek Panoráma futókörét választjuk. Keretein belül lehetőséget adunk a futásra, túrázásra és a nordic walkingra. A Hármashatárhegy egyes részei illetve a Budai-hegyekben végighaladó Teljesítménytúra jól bejáratott útvonalai remek lehetőséget és helyszínt biztosítanak az eseménynek.

Résztvevői észrevételek alapján az elmúlt években felmerült a kérdés, hogy a gyalogtúra mellett: Futva is megtehetem a távot? Ez az igény hívta életre és adott ötletet számunkra, hogy a futást és természetjárást szeretőknek erre szervezett keretekben adjunk lehetőséget.

Minden sportnak vannak válfajai, ahogy a természetjárás egyik lendületesebb formája a napjainkban egyre népszerűbbé váló terepfutás. A terepfutók is hasonlóképpen a túraútvonalat gyalogszerrel megtevőkhöz megélik, érzékelik a természet szépségeit, figyelnek környezetükre.  A természet ezen intenzív megélése az egyik magyarázata annak, hogy hazánkban is egyre többen kezdenek el terepen futni, sőt a gyalogló túrázók közül is egyre többen kezdik futva szaporázni lépteiket.

A szervezés során mindkét módon túrázó közönség részére igyekszünk kellemes és akadálymentes útvonalat biztosítani. Indításkor is figyelünk arra, hogy a gyaloglók és futók ne keresztezzék egymás útját, noha vannak közös frissítő – igazoló pontok.

A térképeken kijelölt frissítőpontokon minden túrázót, tehát a gyaloglókat és a futókat is bőséges választékkal várjuk. Az útvonal leírások és térképek letölthető formában elérhetőek.

A nevezéseket korlátozott számban (1.300 főig), érkezési sorrendben tudjuk fogadni.

Nevezési határidő: szeptember 12-től október 6. 9.00 óráig! 

 

A rendezvény az óbudaiaknak ingyenes, a nem kerületi 14 év felettiek 1000 forintos helyszíni térítés ellenében indulhatnak. A nevezési díj tartalmazza: indulási lehetőséget, frissítést, orvosi ügyeletet 17.00 h-ig, 1 adag levest, gyalogtúránál kitűzőt, terepfutást teljesítőknek befutóérmet.

Kedves Terepfutók! Felmerült igényetek a csomagszállításra, mi pedig megoldjuk!

A rajtnál (Fenyőgyöngye) lehetőség lesz leadni csomagotokat (pl. hátizsák, benne váltóruha) melyet a célban (Csúcshegy) tudtok ismét átvenni. A csomagszállítás díjmentes.

Rajt időpontok:

  • 20 km gyalogtúra rajt időpont 8.00 - 9.00 között - folyamatos indulás a túralap átvételét követően
  • 16 km és 7,7 km terepfutás menetlap átvétel 8.30-tól - együttes rajt 9.00 órakor
  • 7,7 km gyalogtúra rajt időpont 9.30 - 10.30 között - folyamatos indulás a túralap átvételét követően

Öltözők a rajtnál nem lesznek, átöltözési lehetőséget a célban - Csúcshegyi Menedékházban - biztosítunk.

Mobil wc a rajtnál és a célnál lesz kihelyezve.


 
Köszönjük nevezéseiteket, Mindenkit várunk szeretettel holnap a Fenyőgyöngyénél!

 

Kapcsolódó híreink

Az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál két legnépszerűbb rendezvény a futás és a természetjárás köré épül fel. Minden sportnak vannak válfajai, ahogy a természetjárás egyik lendületesebb formája a napjainkban egyre népszerűbbé váló terepfutás. Most a kettőt ötvözve, helyszínnek a Budai-hegyek Panoráma…
Kedves Túrázók, akik a nordicolni szeretnétek! Korábban is adtunk hírt arról, hogy az Óbudai Nordic Walking Klub is képviselteti magát a rendezvényen! Itt a lehetőség ezt a szép sportágat kipróbálni. A gyalogtúra 7,7 km-es távján csatlakozhattok a Klubhoz. Csapat találkozó:…
Kedves Túrázók! Összefoglaltuk az október 7-i Túra és Terepfutó Fesztivál főbb tudnivalóit: A szervezés során mindkét módon túrázó közönség részére igyekszünk kellemes és akadálymentes útvonalat biztosítani. Indításkor is figyelünk arra, hogy a gyaloglók és futók ne keresztezzék egymás útját, noha…

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó