Óbudai Futófesztivál: Győztesek hétvégéje

Április utolsó hétvégéjén két nap alatt közel 2700-an indultak el az Óbudai Futófesztiválon. A távokat sikeresen teljesítő sportolók a dicsőség mellett egyedi éremmel és értékes nyereményekkel is gazdagodhattak.

Az önkormányzat által életre hívott Szabadidő, szeretem! rendezvénysorozat fő célja, hogy a III. kerületi lakosság részére szabadidős sportolási lehetőséget adjon, felhívja a figyelmet a szabadban végezhető sportolás előnyeire, valamint, hogy a rendezvényekkel közösségi élményt nyújtson a részvevők számára.

A távok optimális elosztása miatt immár 3. éve, hogy az Óbudai Futófesztivál két nap kerül megrendezésre. A választható távokat évről évre bővítjük, több lehetőséget kínálunk a rövidebb távok kedvelőinek és az időmért távok esetében is több táv került fel a palettára. Mindamellett, hogy a részvétel fontosságát hangsúlyozzuk, szeretnénk az élvonalbeli futóknak is színvonalas lehetőséget biztosítani. Tapasztalatunk szerint nagyon sok profi futó versenynaptárába is bekerült rendezvényünk, sokan rangos futóversenyekre való felkészülésnek is nagyon jónak tartják a rendezvényt. Kiemelkedő volt a részvétel az 500 m távon, ahol az óvodás korú gyerekeknek nyílik lehetősége a futásra.  A Mini futamot közel 400 gyermek részvételével regisztrálhattuk. Látva a szülők lelkesedését és a gyermekek csillogó tekintetét úgy érezzük, hogy ennek a távnak a népszerűsége évről évre növekedni fog. Az elmúlt évekhez mérten a két napon összesítve az idei évben volt az egyik legmagasabb részvételi arány: közel 2700 fő részvételét rögzítettük.  Az időjárás is nagyon kedvezett a családok részvételi kedvének. Ezen a hétvégén egy igazán kora nyári hangulatban élvezhettük a helyszín adta kellemes környezetet.

Sokan éltek a lehetőséggel, hogy a családdal részt vettek a 28-án induló rövidebb távok egyikén, 29-én pedig elindultak a 7 km-es, 10,5 km-es távon, vagy futottak a félmaratoni távon egyénileg és csapatban. A második nap minden távon végeztünk időmérést. A távonkénti résztvevők száma a 2018 m-en 943 fő, 3,5 km-en 184 fő, az 5,5 km-en 454 fő, a 7 km-en 169 fő, a 10,5 km-en 209 fő, a félmaratoni távon 180 fő, a félmaratoni váltón pedig összesítetten 101 fő volt. A nordic walking távon 38 fő indult. A csapat ugyan maroknyi, de mégoly összetartó. Nagy részük az Óbudai Nordic Walking Klub oszlopos tagjaiból álltak össze.

A sportolás mellett a betegségek prevencióját is középpontba állították, a futófesztivál szombati napján lehetőség volt a Szent Margit Rendelőintézet, Óbudai Egészségkörút keretein belül kitelepült ingyenes szűrővizsgálatainak igénybevételére.

A távokat teljesítők minden esetben díjazásban részesültek, az összes befutó egyedi, a futófesztiválra készített emlékérmet vehetett át Bús Balázs polgármestertől és Gyurta Dániel olimpiai bajnok mellúszótól. Az idei futófesztiválon összesen 84 díjazott kategória szerepelt. Vasárnapi nap a kilométerek szerelmeseit Wladár Sándor olimpia bajnok úszó a Magyar Úszószövetség elnöke és Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó az eseménysorozat fővédnöke bíztatta és indította el a távokon. Ajándékokban is bővelkedtünk – összes befutó résztvevő egyedi a futófesztiválra készített emlékérmet kapott ajándékul, ezen felül az első napon mindenki Power Disc gyümölcstallérral pótolhatta a felhasznált energiákat. A dobogón díjazott távok nyertesei egyedi sportpólóval, Csodák Palotája belépőjegyekkel gazdagodtak. A Szent Margit Kórház felajánlásának köszönhetően a 2018 m táv férfi és női  1. helyezettje menedzserszűrésen vehet majd részt. A frissítőpontokon a futókat mindkét nap Naturaqua ásványvízzel vártuk. A második napon befutó ajándékokkal készültünk, ahol köszönhetően a Coca Cola HBC Magyarország felajánlásának Naturaqua ásványvíz és Powerrade izotóniás ital közül választhattak a futók. Természetesen nem maradt el a gyümölcs sem: banán és alma, valamint a leghosszabb táv egyéni versenyzőit csokoládé fogadta.

További rendezvényeinkkel is szeretnénk mozgásban tartani Óbuda lakosságát, következő rendezvényünk a Tour de Óbuda. Találkozzunk június 2-án is!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó