Egykoron emberek százai hajókkal siettek a Dunára és önfeledten élvezték a korabeli Római-part nyújtotta kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket. Nosztalgikus képek, nosztalgikus érzések. De mit tud nyújtani ma a Római-part? 

A varázslatos Római-part, a Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, amely kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Tavaly első ízben jelentkeztünk programunkkal és az intenzív érdeklődésre való tekintettel úgy éreztük, hogy megérdemli az ismétlést! Remélve, hogy minél több gyermek és felnőtt részére közelebb hozhatjuk az evezős sportok élményét. A programok megvalósításában öt Duna-parti egyesület működik közre, így a kilátogatók 4 helyszínen is kipróbálhatják a vízre szállás élményét és ismerkedhetnek meg az evezős vízi sportokkal. Az egyesületek a Római Part és Pünkösdfürdői Duna szakaszon helyezkednek el.

Nyárelőn az evezős sportok kipróbálására invitáljuk az óbudai lakosságot. Még előttünk áll az egész tavaszi-nyári-őszi szezon, hogy hódolhassunk ezen sportágak valamelyikének, legyen az szabadidős vagy egyesületi szinten. Programunkkal a szabadidős tevékenységként gyakorolható sportokat kívánjuk kiemelni, amellyel Óbuda színes és sokrétű természeti és területi adottságaira irányíthatjuk a figyelmet.

Az esemény központja a Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület csónakháza előtti terület, ahol játékra is invitáljuk kedves résztvevőinket.

A Béres Zrt. felajánlásának köszönhetően 20 ajándékcsomag kerül kisorsolásra és továbbra is lehet családi belépőjegyeket nyerni az óbudai CSOPA Playbarba, valamint minden kedves résztvevőnknek egy egyedi ajándékkal is kedveskedünk. Gyereknap alkalmából a gyerekenek is készülünk ajándékkal, valamint a központban arcfestés, csillámtetoválás és lufihajtogatás várja őket. 

Célunk, hogy a kerületben élőknek megmutassuk a vízi sportolási lehetőségeket és bemutassuk az itt működő sportegyesületeket, mert napjainkban is számos lehetőség van a vízi sportágak kipróbálása, amelyek nem csak egyesületi szinten, hanem szabadidős jelleggel is űzhetőek.

Résztvevő egyesületek: 

Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület (Rátkai Egy.) 1031 Budapest Római-part 29.
Külker Evezős Klub, 1039 Budapest, Szent János utca 7
BKV Előre Sport Klub, Budapest 1039 Királyok útja 255
Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület, 1031 Budapest, Római-part 44.
Óbudai Sportegyesület, 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.

Rendezvényünkön szeretnénk igazi piknik hangulatot teremteni, így egyes helyszíneken kiegészítő programokkal várjuk az érdeklődőket.

Duna1
Duna2
Duna3
Duna4
Duna5
Duna6

 

Kapcsolódó híreink

A varázslatos Római-part, a Duna Óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, amely kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Tavaly első ízben jelentkeztünk programunkkal és az intenzív érdeklődésre való tekintettel úgy éreztük, hogy megérdemli az…
Egyik rendezvényünk sincs játék nélkül, így ezúttal is kitaláltunk Számotokra egy játékot! Az állomásokon, ahol a vízreszállást megkezditek regisztrációs lapot kaptok, amelynek kitöltését követően minden helyszínen érvényesítitek. Aki három pecsétet gyűjt össze és a lapját a rendezvényközpontban, a Multi Sportegyesületnél…
Akik egy kis kikapcsolódásra vágynak egy kellemes sétára vagy egy jó hekk elfogyasztására lelátogatnak a Római-partra. Nem csak gasztronómiai élvezeteknek hódolhatunk, a Duna-part most is karnyújtásnyira van az óbudai lakosoktól. A Dunai Sportnappal szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az itt…
Nagy örömünkre szolgál, hogy rendezvénysorozatunkhoz először csatlakozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Béres Porcerő termékcsaládjával. Tekintettel arra, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. Óbudán folytatja tevékenységét jelenlétük rendkívül megtisztelő számunkra. Az Óbudai Sport Kft. és a Béres által megfogalmazott célok és…