Indul az óvodai csoportok korcsolyaoktatása

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, valamint az Óbuda Hockey Academy szakmai közreműködésével az idei tél sem telhet el korcsolyaoktatás nélkül.

Az óvodai úszásoktatással összehangoltan, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának fenntartásában működő óvodák 174 nagycsoportos, iskolaérett gyermekei 6 héten át, heti 1 alkalommal fognak részt venni korcsolyaoktatáson az Óbuda Hockey Academy Jégcsarnokában.

Hogy milyen előnyökkel jár a korcsolyázás? Amellett, hogy egy életre szóló élményt szereznek a gyerekek a korcsolyázás megtanulásával, különleges fejlődési lehetőségeket is rejt magában a sportág. Rendkívüli módon fejleszti a koncentráció képességet, hozzájárul a helyes testtartás megőrzéséhez és nem utolsósorban javítja az állóképességet. Bizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik heti rendszerességgel korcsolyáznak, más sportágakban is jól megállják a helyüket.

A tervezett programban résztvevő gyerekek (alkalmanként 50 fő, 25-25 fős bontásban) játékos gyakorlatok során sajátítják el a biztonságos korcsolyázás alapjait, az órákon 2-2 szakképzett ÓHA edző avatja be az óvodásokat a korcsolyázás rejtelmeibe és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a télies sport nemcsak egy szabadidős tevékenységet jelentsen a kicsik számára, hanem akár egy későbbi élsporttá is váljon a gyerek életében.

A program 6 hetében (2019. november 04. és december 13. között), hétfő, szerda, csütörtöki napokon az Óbudai Hétpettyes Óvoda, Ágoston Művészeti Óvoda Kastély Tagóvodája, Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodája, Pitypang Művészeti Óvoda (Hunyadi utca) nagycsoportos óvodásai fognak a jégre lépni.

Az Óbudai Jégcsarnok felszereltsége nemzetközi szinten is megállja a helyét, egy szabvány- és egy kisméretű jégpálya mellett immáron 15 öltöző és egy metodikai központ, balett-teremmel kiegészülve is az épület részét képezi.

Bízunk benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, az idei szezonban is nagy sikere lesz a programnak és egyre több gyerek fog kedvet kapni a korcsolyázáshoz! A korcsolyaoktatás a fennmaradó óvodai csoportoknak 2020 januárjában fog folytatódni.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó