Budapest élmezőnyében a Medgyessy

Rangos elismerést kapott a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Az Intézmény a 2017-2018-as tanévben rendezett budapesti diákolimpiákon elért összpontszáma alapján bekerült a főváros legjobb 12 általános iskolája közé. A Budapesti Diáksport Szövetség rendezésében november 12-én adták át az elismerést a Fővárosi Önkormányzat dísztermében.

A rendezvényen többek között jelen volt a BDSZ részéről Pinnyei Richárd főtitkár, az MDSZ-től Varga András elnökségi tag, Budapestet pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes képviselte. Az esemény rangját emelte, hogy díszvendégként elfogadta a meghívást Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó, a Nemzetközi Fair Play Szövetség elnöke.

A fővárosi elismerést Galamb Péter testnevelő munkaközösség-vezető és Vecsei András testnevelő közösen vette át. A díjátadón elismerésüket fejezték ki dr. Bertókné Daróczi Marianna intézményvezető asszony részére, akinek sport iránti elkötelezettsége nagyban segítette az iskola sportban szerzett eredményeit és a testnevelők sikeres munkáját. Köszönetet mondtak minden testnevelést tanító kollégának, az alsó és felső tagozaton egyaránt, hiszen a gyermekekkel való napi munkából mindenki kivette a részét.

A Medgyessy Ferenc Általános Iskola a tavalyi évben (a korcsoportokat külön számolva) tizenkilenc budapesti diákolimpián vett részt. A sportágak az atlétika, mezei futás, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, futsal és a torna voltak. Legeredményesebbek a futsalban, atlétikában és a tornában voltak. Az idei tanévben bővítették a repertoárt: a fent nevezett versenyek mellett neveztek floorballra, amelyen rögtön két ötödik és egy hetedik hellyel nyitott a Medgyessy. Januárban Játékos sportversenyre neveztek, amely alsó tagozatos gyermekek részére kiírt verseny.

Célkitűzésük nem más, mint jelen tanévben is tartani a szintet, a gyermekeknek minél több sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása, kihasználva a Budapest adta lehetőségeket.

 

/forrás: Vecsei András/

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó