Élre tör a diáksport

2018 szeptemberétől az önkormányzat támogatásával új alapokon kezdődött meg a kerületi diákolimpiai versenysorozat, ezzel lehetőséget adva a kerületben található oktatási intézmények diákjainak a versenyzésre. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának célja a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelése, hogy a diákok alapértékként tekintsenek a test művelésére, vagyis a sportra. 

A hagyományokhoz híven a kerületi diákolimpiai versenysorozatot a középiskolások-, majd pár hétre rá az általános iskolák alsós tagozatainak labdarúgó mérkőzéseivel nyitottuk meg, szeptember elején. A középiskolás lányok két napon keresztül versengtek a Veres Péter Gimnáziumban. A lányok - összesen 54 tanuló - rendkívül sportszerűen játszottak, így könnyű dolga volt a III. kerületi TVE által delegált játékvezetőnek, végül a Veres Péter Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak. A középiskolás fiúk azonban már két helyszínen (A és B csoport) kezdték még a kerületi bajnokságot. A több napos selejtezőket követően az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjai győzedelmeskedtek a rendkívül kiélezett és fordulatos döntőben. Az általános iskolások mérkőzései majdnem minden korcsoportban elkezdődtek, de a selejtezőket követően a döntők tavasszal, ismételten a jó időben, szabadtéren kerülnek lebonyolításra minden korcsoportban.

A Szérűskert Tanuszodában eddig a II. és III. korcsoportban rendeztük meg a kerületi úszóversenyeket. A szurkolástól hangos uszodában nagyszerű időket úsztak a diákok, többük a budapesti versenyeken is képviselik majd kerületünket.

A kerületi diákolimpiai versenyekből természetesen nem maradhat ki a mezei futás és az atlétika sem. Mint mindig, ez alkalommal is a Pünkösdfürdői-gáton tartottuk meg a futást, a középiskolásoknak október 3-án, míg az általános iskolásoknak október 17-én. A versenyen szinte összes iskola részt vett, ami összesen több, mint 350 diákot jelent. Az atlétikai versenyeket egyelőre csak a legkisebbek kezdték el, az I. és II. korcsoport. Tavasszal folytatódnak a próbák a nagyobbaknak és a középiskolásoknak.

Az alapsportágak versenyei mellett olyan különleges sportokban is tudunk már mérkőzéseket rendezni, mint az ultimate frizbi. Évről-évre egyre több iskolában ismertetik meg ezt a sportot a testnevelők a gyermekekkel, akik ezáltal az adott sportág szellemi értékeit és az egészséges életmód ismérveit sajátítják el. A szeptember 28-ai versenynek ez alkalommal is a III. kerületi TVE Sportkomplexum adott otthont. A IV. korcsoportban a lány, a fiú és a vegyes mezőnyben is a Harrer Pál Ált. Iskola nyert a Fodros Ált. Isk. legyőzve, míg a III. és II. korcsoport összevont versenyében, vegyes divízióban az alábbi végeredmény született: 1. Laborc Iskola, 2. Fodros Ált. Isk., 3. Harrer Pál Ált. Isk., 4. Laborc Isk. II. A legkisebbeket külön díjaztuk, mivel szépen helyt álltak az idősebbek mezőnyében. Az esemény színvonalát emelte, hogy több olyan korosztályos válogatott keret tag is szerepelt, akik jó eséllyel a jövő évi lengyelországi Európa-bajnokság U17-es küzdelmeiben magyar címeres mezben szerepelhetnek majd. 

A részletes eredmények és további mérkőzések megtekinthetőek a https://www.obudasport.hu/onkormanyzat/diaksport oldalon.

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó