Kerületi Ultimate Frizbi - értéket teremtünk!

A kerületi Diákolimpia-Diáksport sorozatban az alapsportágak versenyei mellett olyan különleges sportokban is tudunk már mérkőzéseket rendezni, mint az ultimate frizbi. Évről-évre egyre több iskolában ismertetik meg ezt a sportot a testnevelők a gyermekekkel, akik ezáltal az adott sportágra vonatkozó szellemi értékeket és az egészséges életmód szabályait sajátítják el.

A szeptember 28-ai versenynek ez alkalommal is a III. kerületi TVE Sportkomplexum adott otthont. Három iskolából összesen 62 gyerek volt jelen, valamint három korcsoportban 10 csapat versengett. 

A IV. korcsoportban a lány, a fiú és a vegyes mezőnyben is a Harrer Pál Iskola nyert a Fodrost legyőzve, míg a III. és II. korcsoport összevont versenyében, vegyes divízióban az alábbi végeredmény született: 1. Laborc Iskola, 2. Fodros Ált. Isk., 3. Harrer Pál Ált. Isk., 4. Laborc Isk. II.kcs. A legkisebbeket külön díjaztuk, mivel szépen helyt álltak az idősebbek mezőnyében.

Az esemény színvonalát emelte, hogy több olyan korosztályos válogatott keret tag is szerepelt, akik jó eséllyel a jövő évi lengyelországi Európa-bajnokság U17-es küzdelmeiben magyar címeres mezben játszhatnak majd.

Röviden a sportról:

A játékhoz használt pálya téglalap alakú, szélessége körülbelül egy futballpálya szélességének a felével egyezik meg. A pálya két végén egy-egy célterület, úgynevezett zóna található. A csapatok célja pontot szerezni azáltal, hogy az egyik játékosa bedobja a korongot a támadott zónába, és ott egy csapattársa elkapja azt. A dobójátékos nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden olyan esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül a korong, és vele az ellentétes oldalon található zóna támadásának joga. A játékosok fizikai érintkezése nincs megengedve. Az ultimate játékvezető nélkül játszott sportág, a játékosok maguk felelősek a tiszta játékért, a szabályok alkalmazásáért, illetve betartásáért. A játék szellemiségeként megfogalmazott viselkedésminta iránymutatást ad, hogy a játékosoknak hogyan kell alkalmazni a szabályokat, és hogyan vezessék a mérkőzést önmaguk, játékvezető nélkül. (forrás: wikipédia)

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó