Aquincumos éremeső asztalitenisz diákolimpián

Az október 26-án megrendezett asztalitenisz diákolimpián az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola három kategóriában is indított versenyzőket, és mindháromban dobogós helyen végeztek. A versenyről Szabó András, az intézmény testnevelő tanára írt részletes beszámolót.

Az egyenes kieséses bajnokságon két szettes győzelemmel juthattak tovább az egyéni fiú, egyéni leány, illetve párosaink.
Egyéni lány kategóriában Szabó Laura (6.b) képviselt minket. A döntőig magabiztos 2:0-ás szettekkel menetelt. A szetteken belüli állások végig csak a határtalan jóindulatától és szerénységétől függtek. Játékstílusa szimpatikussá tette, és példaképpé avanzsálta őt ellenfelei körében is. A döntőben ellenfele 1:1-es döntetlent harcolt ki, és Laura egészen a hetedik pontig nem tudott meglépni. Végül rutinja és győzni akarása hozzásegítette versenyzőnket az aranyéremhez.
Egyéni fiú kategóriában iskolánkból Albert Axel (6.b) és Farkas Csaba (6.b) álltak asztalhoz. Axel keményebb sorsolást kapott, már az első meccsén 1:1-es szett állással kezdett. Az utolsó szettben okos játékkal, nagy fölénnyel nyert. Utána a későbbi bajnokkal került szembe, aki ellen szépen tartotta magát, de a profizmus és az, hogy ellenfele címvédésre jött, eldöntötte a játékot. Csabi bravúros játékkal került az elődöntőbe ahol csak a korábbi bajnok állította meg. Addig sima 2:0-ás szettekkel hozta mérkőzéseit. Bár az elődöntőbe kerülésért rengeteg csusza és hálóból lecsurgó necces labda nehezítette a dolgát, ő mégis higgadt maradt. 
Mint később megtudtuk, a végeredmény hasonlóan alakult, mint tavaly: az első és második helyet két testvér szerezte meg, de Csabié a bronzérem!
Páros kategóriában Albert Axel, Horváth Csaba illetve Szabó Laura és Szakály Ábel (6.b) indultak. Utóbbi párosunk sajnos hamar búcsúzott, pedig 8:8-as állással megmutatták, hogy helyük van a versenyen. 
Az Axel-Csabi páros a legnehezebb helyzetből indult: a címvédőket kapták elsőnek. A papírforma szerint nem sok esélyük volt a győzelemre, főleg egy gyors 0:1-es szett, majd a második szettben elszenvedett 3:7-es vereséget követően. A kiesés bármilyen szakértő szerint borítékolható volt. Ekkor viszont, csodával határos módon, megfordították, és megnyerték a szettet, amivel a nézők és versenyzők figyelmét is felhívták magukra, akik csupán ettől a momentumtól kezdtek szurkolni az esélytelenebb Aquincumnak. A buzdítás eredménye egy 0:4 es hátrányból kiharcolt győzelem volt. A döntőben is hősiesen küzdöttek, de sajnos lecsúsztak az első helyről. A másodiknak járó ezüstöt így is büszkén ölthették magukra. Hatalmas gratuláció illeti meg versenyzőinket. Sikerükkel az Aquincumos asztalitenisz jövőjének alapjait rakták le!

(forrás: TanKer Hírek)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó