A kerületben működő iskolák szinte mindegyike eredményesen szerepel évről-évre a fővárosi, valamint az országos felmenő rendszerű diákolimpiai versenyeken. Az önkormányzat 2017. január 1-jétől új formában, de tovább támogatja az iskolai sportot, hiszen ez alapot jelent a versenysport további eredményessége, és a fiatalság egészségi állapotának megőrzése tekintetében is.

A III. kerületi diákolimpia versenyek egy tanév során a következő sportágakban valósulnak meg: asztalitenisz, atlétika, judo, kézilabda és szivacskézilabda, kosárlabda, labdarúgás, mezei-cross futás, röplabda és zsinórlabda, sakk, vívás, ergométeres evezés és úszás. A versenyszámokat 6 korcsoport, átlagosan 4000 sportoló gyermek teljesíti egy tanévben.


Futas
Kosar
Vivas

 

Kapcsolódó versenykiírások

Indul a 2017/18-as tanév kerületi diákolimpia sorozata! Kedves Érdeklődők! A Veres Péter Gimnázium megrendezi az őszi félév középiskolásoknak szóló labdarúgó versenyeket. Helyszín: Veres Péter Gimn. (1037 Bp., Csobánka tér 7.) Időpont lányok: szeptember 25., 27. Kezdés 14 órakor Időpont fiúk:…

Áprilisi diákolimpia sikerek

Krúdy-s bajnoki cím a vívás Diákolimpián Április utolsó hétvégéjén a vívásé volt a főszerep a BOK Csarnokban. A sportágat népszerűsítő Sulivívás programot követően több, mint 1400 versenyzővel rendezték meg a Diákolimpiát. A rendezvény egyedülálló volt abból a szempontból, hogy valamennyi…

Elmarad az atlétika diákolimpia

Kedves érdeklődők! A 2016/17-es tanév atlétika diákolimpia versenyei elmaradnak, mert a helyszínen zajló munkálatok elhúzódtak, a pálya még nem alkalmas versenyek lebonyolítására.

Kötélmászás, függeszkedés

Április 25-én a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium (1033 Bp., Szentendrei út 83.) rendezi a tavaszi Kerületi Kötélmászó és Függeszkedő Versenyt.Kezdés: 14 óra (a szervező: Belecz Béla)