A III. kerületi kiemelt tanulmányi eredményt elérő és példás magatartású diákoknak 2016-ban is lehetőségük adódott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében Lengyelországban és Erdélyben élő társaikkal helyet cserélve megismerni egymás országait. Idén először Kárpátaljáról is érkeztek diákok, pontosabban Aknaszlatina várósából.
page2

A külföldi gyerekek a bőséges programterv keretein belül látogatták meg Budapest legszebb történelmi és építészeti remekműveit, többek között a Mátyás templomot, és a Halász Bástyával együttesen a Budai vár gyönyörű helyeit. Az Országház és a Hősök tere sem maradhatott ki a sorból.  Kilépve a város zajából, a Dunakanya

rban népművészeti emlékekkel gazdag településeken ismerkedtek meg a magyar hagyományokkal, emellett Visegrádon Mátyás Király egykori várát csodálhatták meg, majd a bobozás örömeit sem hagyták ki. A három csoportból először az Erdélyi diákok érkeztek meg sóstói ifjúsági táborunkba. Ők is ugyanolyan részesei voltak a tábori életnek mint a kerületi iskolás tanulók. Részt vettek a tábori programokon, mint például  karaokee, utcabál, pólófestés. A lengyel és kárpátaljai csoport együtt nyaralhatott Sóstón, igaz a kárpátaljai csoport csak három napot tölthetett a Balaton mellett. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekik, de nem szegte kedvüket semmi sem és rendkívüli élményekkel térhetnek haza.

Mindeközben a magyar diákok sem unatkoztak Székelyföldön. Pottyandról indulva az erdélyi havasokban lovak húzta szekeres túrára indultak. A számos történelmi és néprajzi előadás mellett megismerhették a Székelyföld adta természeti szépségeket. A Medve tó, a Csíki havasok és a Szent Anna tó így már nem csak földrajzórákról lesz ismerős nekik. Az Ezer Székely Leány napján a magyar lányok is részt vettek, bővítve ezzel a szép lányok sokaságát.

Népdalokat és néptáncokat tanultak, csak úgy, mint a Lengyelországban nyaraló magyar diákok. Ők Krakkóban szálltak meg, ahonnan a főbb nevezetességek után tovább utaztak Murzasichle-be.

Összefoglalva, a diákok a csereprogram keretében megismerhették egymás kultúráját, szokásait és bővíthették ismereteiket.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó