Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tervei alapján 2019 őszén kerül felújításra a Mocsárosdűlőn található Gladiátor park. A közösségi park különleges színfolt a kerületben, egyszerre nyújt teret sportolásra, játékra és közösségi találkozásra, ezért igen népszerű a környéken élő családok körében.

Az önkormányzati területre épült, rendkívül hangulatos pihenőpark 2002-ben, a környékbeliek összefogásának és sok önkéntes munkájának köszönhetően jött létre, és azóta is az Aquincum-Mocsárosdűlő Egyesület kezelésében állt. Az Egyesület és tagjai éveken keresztül gondoskodtak a terület üzemeltetéséről, a játszótér fenntartásáról, az önkormányzat támogatásán kívül pályázatokon igényeltek és nyertek is forrást a park infrastrukturális környezetének bővítésére, a zöldfelület gondozására, programokra. A sok önkéntes munkának is köszönhető, hogy másfél évtized alatt a park a környékbeliek szeretett közösségi helyévé vált. 2018-ban már látható volt, hogy a park nagyobb felújításra szorul, ami az önkormányzat még nagyobb anyagi áldozatvállalását teszi szükségessé. A III. kerület az üzemeltetési jogot átadta az Óbuda Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-nek, lévén a park kiemelt funkciója a szabadidős lehetőségek széles tárházának biztosítása, majd elkészíttette a felújítás terveit, amely - online kérdőív segítségével – a parkhasználók véleményét is figyelembe véve alakult ki. A megújulás új eszközöket – mászóvárat, fészekhintát, hintalovat – hoz a parkba, és egy kisebb kiülős közösségi rész is létrejön. A későbbiekben – egy pályázati forrásból – egy új fitneszrész is kialakításra kerül. A park jellege, hangulata, elrendezése nem változik, tehát a látogatók a kivitelezés után is a megszokott környezetben kapcsolódhatnak ki. A fejlesztési munkálatok szeptemberben elkezdődtek, és a tervek szerint még az ősz folyamán befejeződnek. 


A részletesebb nézet itt letölthető. 

Az egyesülettel folytatott egyeztetéseknek is köszönhetően az idei átmeneti év után hamarosan egy megújult, gondosan kezelt parkot használhatnak majd a környékbeliek!

Az üzemeltetést végző Óbudai Sport és Szabadidő Kft. a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várja a lakosság érdeklődését. 

Cím: 1031 Budapest, Gladiátor u. 33. (helyrajzi szám: 23016/4)

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó