Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata újabb sport-és szabadidős jellegű fejlesztést tervez a kerületben. A mintegy 45 millió forintos beruházás során megvalósuló parkátalakítás és funkcióbővítés által egy újabb multifunkciós parkot vehetnek majd birtokba a kerületiek. Az önkormányzat kiemelt céljának tekinti a zöld környezet, a nyugodt pihenés, a családi kikapcsolódás lehetőségének, valamint az egészséges életmód feltételeinek megteremtését. Ezt bizonyítja a kerületben létrehozott 21 szabadtéri fitneszpark, illetve az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhető közösségi játszó- és pihenőparkok megépítése, mint például a Templom utcai park, a Mészkő park, a Boldog Sándor István park vagy éppen a Gladiátor utcai pihenőpark is. Ez utóbbi park üzemeltetését korábban az Aquincum-Mocsáros Egyesületet látta el, de az ezt rögzítő együttműködési megállapodás 2017-ben lejárt. Tekintettel arra, hogy a parkot fejleszteni kívánja az önkormányzat, a 2018 októberi testületi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy az üzemeltetést a jövőben a számos sportrendezvényt is lebonyolító, a téli időszakban jégpályákat, valamint a Barátság Szabadidő Park üzemeltetését ellátó Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft.-re bízza a tulajdonos önkormányzat.

A pihenőpark átfogó fejlesztési koncepciójának megtervezésénél az önkormányzat szem előtt tartotta a mára megváltozott játszótér-használati és sportolási igényeket. A kivitelezés során a különböző játszó- és sporteszközök felújítása, cseréje mellett kiemelt figyelmet szentel a berendezési tárgyakra (padok, szemetesek stb.), illetve a növényállomány szakszerű gondozására. A megvalósítás ütemezetten zajlik majd, első szakaszában a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében egy 90 m2-es kültéri kondiparkot alakítanak ki. Második ütemben 2019. év során az önkormányzat a park teljes területén állagmegóvó fejlesztést tervez, a játszóeszközök, berendezési tárgyak, burkolatok javításával, felújításával, illetve a zöldfelületek rendezésével.

Az önkormányzat szándéka, hogy a park a felújítási és beruházási időszakot követően biztonságos, rendezett körülmények között, nyilvános parkként szolgálhassa ki az idelátogatók pihenési, sportolási igényét.

Az üzemeltetést végző Óbudai Sport és Szabadidő Kft. a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várja a lakosság érdeklődését. 

Cím: 1031 Budapest, Gladiátor u. 37.

Gladiátor park használóit kérjük, hogy a tűzrakó-hely használatának kérdésében vegyék figyelembe, hogy jelenleg országos tűzgyújtási tilalom van. Amikor felkeresik a parkot, kérem tekintsék át a mindenkori tűzrakási lehetőségeket bemutató interaktív országos térképet:  
 
 
A fenti tűzgyújtási tilalmat megjelenítő térképen - megfelelő nagyítást követően - közvetlenül tájékozódhatnak a park környezetéről. Köszönjük. 2019.03.11.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó