TIPO kupa 2021. szeptember 11-12.

2021. szeptember 11-én kerületünk adott otthont a 47. TIPO kupának, melyen nagy számban jelentek meg érdeklődők. Az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. ajándék csomagok felajánlásával járult hozzá a rendezvényhez.

Bogdány Miklós, a verseny titkárának beszámolóját az eseményről alább olvashatják.

"Ragyogó jó időben folyt le a városi közép- és rövidtávon megrendezett 47. TIPO kupa mindhárom fordulója: az első szombat délelőtt a Békásmegyeri lakótelep nyugati, hegy felőli, a második délután a lakótelep keleti, Duna felőli részén, míg a harmadik fordulónak Szentendre belvárosa adott helyet. 

Békásmegyeren a délelőtti fordulón 438, a délutánin 421 fő indult a korosztályok (10 évestől 80 évesig) és nemek szerint bontott 33 kategóriában, ezen belül a bárki, így a környéken lakók számára is hozzáférhető Nyíltban 38 ill. 28 fő. 

A rendezvényt mindkét érintett önkormányzat támogatta, védnöke volt mind dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer, mind Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere. 

Az első forduló után az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. által felajánlott ajándékcsomagokat vehették át az utánpótlás (10-18 évesek) öt fiú és öt lány kategória legjobbjai Halmai Róberttől, a kerület sporttevékenységét koordináló (és a szívén viselő) Esernyős ügyvezetőjétől. 

A versenyen a támogató Önkormányzat képviseletében megjelent Burján Ferenc alpolgármester úr is. 

A versenybíróság elnöke a TIPO Tájfutó és Környezetvédő Egyesület elnöke, Miháczi Zoltán volt, a két forduló pályakitűzője Porgányi Márk, ill. Horváth Csongor fiatal tájfutók voltak. Munkájuk minőségét mutatja, hogy a két térkép alkotója (tájfutó szóhasználatban: helyesbítője), a Forrai testvérpár is elindult versenyen kívül a saját korosztályában, de csak a középmezőnyben tudtak végezni.

 

Bogdány Miklós

a verseny titkára"

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó