Elrajtolt az első közösségi vízi túra a Római-partról
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a római-parti civilekkel való egyeztetés nyomán, több, a közkedvelt Duna-partot érintő intézkedésről döntött ez év elején. Ezek közül az egyik, hogy támogatásával helyi vízi sportegyesületek olyan egy napos vízi túrákat szerveznek, ahová a kerületi illetőségű, a természetjárás vízi változata iránt érdeklődő - akár teljesen kezdők is- baráti csapatok, családok, idősek és fiatalok is be tudnak kapcsolódni.

Az ötlet programmá nőtte ki magát, amely az Óbudai Sport Kft. irányításával négy római-parti „vizes” egyesület közreműködésével, három vízi túrát hirdetett júniustól augusztusig. Az első közösségi vízi túra a Rómaifürdő SE közreműködésével valósult meg június 15-én. A túrán való részvétel feltétele az előzetes regisztráció volt. Az összesítés eredményeként 59-en jelezték, hogy szívesen csatlakoznak a Leányfalutól Római-partig túrázó csapathoz. Végül a hőségriadó, a magas vízállás miatt néhányan távol maradtak, de az egyesületi segítőkkel kiegészülve így is népes csapat szállt fel a Leányfalura tartó „külön-buszra”. Tíz hajóegység – kenuk és kajakok – vágtak neki a 17 km-es távnak. A túracsapat legfiatalabb tagja alig volt hét éves, a legidősebb pedig már a nyolcvanat is meghaladta. Kettőjük közötti korosztályok mindegyike képviseltette magát, egy csapatként érkeztek a Lupa-szigetre, ahol Sanyi bácsi büféjében tartottak egy kis pihenőt. A Római-partra napsütötten, kicsit megfáradva, de vidáman futott be az óbudai túrázó különítmény. A programban az eredeti kiírás szerint, a vízi túrázók körében jól ismert 6-os kőnél (Szentendrei-sziget 6 fkm!), közös főzés szerepelt, de a magas Duna hagyatékai, a sár és a szúnyoginvázió, módosításra bírta a szervezőket. A közös bográcsozás így sem maradt el, csak a helyszín változott. A Rómaifürdő SE vízi telepén készült el 60 főre az öreglebbencs, ott is fogyasztották el azt a vízről megtérők. A túra egy-egy vidám pillanata villant fel az élménybeszámolókból, olykor hangos nevetés kíséretében. A csapathajók legénysége úgy anekdotázott, mintha többéves vízi túrás múlt kötné össze őket, holott legtöbben csak aznap reggel találkoztak. Rátkai János a Rómaifürdő SE elnöke, a túra vezetője elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja ezt a kezdeményezést, örömmel csatlakozott hozzá, mint minden a Római-partot, a vízi túrázást népszerűsítő rendezvényhez. Megköszönte az Óbuda SE-nek és a BKV Előre SC Kajak-Kenu szakosztályának a túra motoros biztosítását, az egyesületi segítőknek a részvételt és természetesen az önkormányzatnak, hogy támogatta a kezdeményezést.

És még nincs vége, hiszen júliusban és augusztusban jön a folytatás, a következő vízitúra időpontja 2019. július 13-án lesz, ahol a program a Külker Evezős Klub által kerül összefogásra. Részleteket hamarosan a Vízi Túrák a Dunán menüpontban elérhetőek lesznek. 

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó