A futás öröme! Összefoglaló az Óbudai Futófesztiválról

A természetben, a friss levegőn végzett mozgás örömöt ad, és máris jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Mi sem természetesebb tehát, hogy kilátogassunk az Óbudai Futófesztiválra, hiszen, ha van sport, amely bárhol és bármikor űzhető, miközben energiával tölt fel és a testi-lelki egészséget szolgálja, akkor az a futás. Sokak így gondolták ezt, mert a rendezvény két napján összesítetten 2500 nevezést rögzíthettünk. Az elmúlt évek tapasztalataira támaszkodva az Óbudai Futófesztivált továbbra is két nap rendeztük meg. Tesszük ezt azért, hogy Mindenki kényelmesen rajthoz tudjon állni, szülők együtt tudjanak futni gyermekeikkel, mert a sportolás és a mozgás rendkívül nagy élményt nyújt gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. Aki hosszabb távok megtételére vágyott elindulhatott a vasárnapi nap távjain. A gyermekek miatt nagyon fontosak az ilyen irányú megmozdulások, hiszen szellemileg nagy terhelést kapnak, ezért az iskolán kívüli a családdal együtt végezhető sporttevékenységnek igen nagy szerepe van. Fontosnak érezzük, hogy a családok együtt vehessenek részt egyes távokon, ezt mutatja az is, hogy az 500 m távon, amelyre ebben az évben külön regisztrációt nem kértünk illetve a 2017 m távon együttesen 1100-an indultak el, a 3,5 km-es távon 206 fő állt a rajthoz. Már hagyomány és mindig nagyon színessé teszi a rajtot a 2017 m táv indítása előtt kiosztott megannyi színes lufi. A távok indításában nagy örömünkre részt tudott venni Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület parlamenti képviselője és Rédli András a Szabadidő, szeretem! eseménysorozat fővédnöke, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó.

Idén két új távval is jelentkeztünk az Óbudai Futófesztiválon! Szombaton az 5,5 km, vasárnap 10,5 km távon mérethették meg magukat amatőr és profi futók egyaránt. Sokan több számban is indultak, így a szombati távok egyike jó néhány résztvevőnknek bemelegítés gyanánt is szolgált a vasárnapi hosszabb távok előtt. A nevezésekből és a részvételi arányokból láttuk, hogy a két új táv igen nagy népszerűségnek örvendett. Az 5,5 km- en 487, a 10,5 km-en 314 fő részvételét regisztráltuk. A versenyzők nagyon méltányolták az időmérést, amelyet jövő években szándékunk a verseny további távjaira is kiterjeszteni. Egyre nagyobb sikere van a csapatfutásnak, ebben az évben jelentkeztek a legtöbben, 47 csapat vett részt a 23-i félmaraton váltó távon, ahol a félmaraton egyéni távval összességében 320 fő indult.

Nagy hangsúlyt fektetünk a frissítőpontok megfelelő, gazdag felszereltségére, és a befutó ajándékok, díjazások színvonalára. Köszönhetően szándékunknak és a támogatói háttérnek ez évről évre megvalósulhat. Ebben az évben először készült az eseményre egyedi befutóérem, amely mindenkinek nagy meglepetést és örömet okozott.

A rendezvényeken nem a sportteljesítményt helyezzük előtérbe, hanem mind inkább a részvétel fontosságát hangsúlyozzuk. A fő cél, hogy kikapcsolódást nyújtsunk, hogy minden résztvevőnk jól érezze magát. A sport fontos szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, az egészségtudatos életmód és magatartás kialakításában. Szeretnénk, hogy minél több kerületi lakost hozzunk mozgásba sporteseményeinken!

Köszönjük lelkesítő támogatásukat, építő hozzászólásaikat és méltató dicséreteiket!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: info@esernyos.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó