Szezonnyitás a Külker Evezős Klub Óbudában

Rendhagyóan kezdődött az évad az evezősöknél is. Február 13-án a 31. Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokság „online” került megrendezésre: minden versenyző a saját klubjában teljesítette a távot, majd az eredményeiket összesítették. Március 20-án azonban már megrendezésre kerülhetett az I. válogató és tájékoztató verseny, ahol a tét az Európa-bajnokságra, valamint az Európai Olimpiai Kvalifikációs Versenyre való kijutás volt a cél.

A februári ergométeres versenyen négy éremmel gazdagodtak a Külker Evezős Klub versenyzői. Zsombor Zita felnőtt kategóriában szerzett aranyérmet stabil győzelmet aratva. Ezüstérmes lett Benda Orsolya U23-ban, valamint Baki Anna az U23 könnyűsúlyú mezőnyben. Zsíros Janka bronzéremmel zárt Orsi mögött U23-ban.

Míg az ergométeres versenyen a Külker több esélyes versenyzője nem tudott indulni betegség miatt, a Válogató versenyen már rajthoz állhattak. Két arannyal, négy ezüsttel és egy bronzéremmel térhettek haza a Külker evezősei. Bertus Kitti megnyerte a felnőtt egypár kategóriát, így indulási jogot szerzett az Európa-bajnokságra, valamint az Olimpiai Kvalifikációs versenyre. Szintén győzelmet aratott Tamás Bence, Kovács Krisztián (Csepel Evezős Klub), Szigeti Roland (Győri Atlétikai Club), Galcsó Vencel (Ferencvárosi Evezős Club) alkotta felnőtt könnyűsúlyú négypár. A dobogó második fokára állhatott Tamás Bence felnőtt könnyűsúlyú egypárban, Zsombor Zita és Gosztola Orsolya felnőtt kettesben, Baki Anna és Fehérvári Eszter (Győri Atlétikai Club), valamint Tamás Bence és Czinege Tamás (Csepel Evezős Klub) felnőtt könnyűsúlyú kétpárban. Bronzérmes lett Benda Orsolya és Bertus Kitti felnőtt kétpárban. Balczó Botond felnőtt egypárban az ötödik helyen zárt.

Gratulálunk a remek eredményekhez!

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó