Óbudai sikerek Zalaszentgróton

A Hayashi Magyar WKF Karate Liga harmadik állomását Zalaszentgróton rendezték 2021. február 6-7-én. A hazai karatésok az MKSZ támogatásával a koronavírus járványhelyzetben való versenyzési lehetőség megoldására tavaly ősszel hívták életre a négyfordulós sorozatot. A koronavírus járvány miatt fokozott óvatossággal megrendezett zalai viadal helyenként már parázs versenyhangulatot hozott, a versenyzőkön pedig érezhető volt, hogy egyre jobb formába lendülnek. 

Az Óbudai Gankaku Sportegyesület ifjú sportolói is egyre jobb teljesítményt nyújtottak a fordulókban! Az elsőn 2 versenyző 3 érmet szerzett. A másodikon 5 versenyző 3 dobogós helyezést ért el. A harmadikon 5 versenyző 5 érmet szerzett (2 arany, 1 ezüst, 2 bronz). Az egyesület 21 csapatból az éremtábla 6. helyén végzett!

Az első nap Zeke Dávid szerzett Aranyérmet Junior Férfi Kata versenyszámban, majd az egyesület „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjas” sportolója: Szabó Petra léphetett fel a dobogó harmadik fokára U21 Női Kumite -55kg kategóriában.

Második nap az egyesület 3 kis hőse lépett tatamira. 10-11 éves fiú formagyakorlat kategóriában. 3 csoportban, körmérkőzéses rendszerben lettek mindannyian csoport elsők, így egy döntő körmérkőzésben egymásközt osztották el a dobogó három fokát, az alábbiak szerint:

  1. Óvári Miklós Csanád – Gankaku SE – a Pilisszentiváni Általános Iskola tanulója
  2. Miklós-Kokor Alex Balázs – Gankaku SE – az Újlaki Általános Iskola tanulója
  3. Török Gábor Levente – Gankaku Se – az Óbudai Harrer Pál Álltalános Iskola tanulója

A Gankaku Sportegyesület missziója, hogy a gyerekek kipróbálják magukat a Goju-ryu – Goju-kai Karate-do különböző megmérettetésein (versenyzés, övvizsga, teljesítmény próbák). Élményekkel teli, testet – lelket – szellemet egyaránt fejlesztő foglalkozásokon vegyenek részt, melyek által tudatosabbá és erősebbé válnak. Fontos, hogy tudatában legyenek, hogy ők is „hőssé” válhatnak, mert képesek saját korlátaikat is legyőzve önmaguk és mások életét is jobbá tenni!

Az egészséges életmódra való nevelés keretében, igyekeznek az „Élethosszig tartó fizikai aktivitás” elvét tudatosítani minden kis és nagy tanítványukban. Ennek ékes bizonyítéka a versenyen induló 10-11, 17, 19 éves sportolók, akik a nehéz helyzet ellenére is (szűk helyen, tatami nélkül, kevesebb alkalommal), helyt álltak!

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő edzőiknek! Köszönjük a szülők segítségét, kitartását! Sikeres felkészülést a 4. fordulóra!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó