Gankaku Óbudai Kupa 2020

2020. november 23-26. között került megrendezésre az idei Gankaku Óbudai Kupa, a rendhagyó helyzetre való tekintettel, rendhagyó körülmények között.

A szervező Gankaku Sportegyesület célja volt: hogy a Covid járvány alatti viszonyok között is, versenyzési lehetőséget tudjanak biztosítani az érdeklődőknek - a biztonsági óvintézkedések maximális betartása mellett! Nem titkolt céljuk volt ezzel, hogy sportolásra – otthonukban is rendszeres mozgásra motiválják tanítványaikat.

A versenysorozat szlogenje: „legfontosabb a versenyző”. Ennek tükrében tettek meg mindent a résztvevők biztonsága érdekében. A versenyt 1 hét leforgása alatt, idősávos bontásban, zárt ajtók mögött rendezték meg. A létszámot gondosan szétosztották. A résztvevők hőmérséklete ellenőrizve lett, és a fertőtlenítésről sem feledkeztek meg. A versenyzőket 1 fő nemzetközi, és 2 fő országos minősítésű bíró értékelte a helyszínen (és online), akik közül Sárközi Miklós, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója nyújtott alapfokú elsősegély felügyeletet.

Akik nem vehettek részt a személyes megmérettetésen, ők online (a zoom platformján) kaptak lehetőséget. A szigorú óvintézkedések mellett, a versenyszámokat is a biztonság jegyében alakították ki. Így a résztvevők 6 (Zoomon 4) kategóriában tudtak indulni, melyek a következők voltak:

  1. Fekvőtámasz (ki tud többet, folyamatos számolásra, bírók ellenőrzése mellett)
  2. Shiko dachi helyben (10 ütés, 10 védés lovagló állásban. Bírók pontoznak)
  3. Kihon (5 lépés előre ütéssel, 5 lépés hátra védéssel támadóállásban, Zoomon lehet 5 kilépés előre, illetve 5 lépés hátra minden lépés után visszaállással)
  4. Rúgás pajzsra / Zoomon levegőben 10-10
  5. Küzdő technikák pontkesztyűre (Zoomon nem volt)
  6. Formagyakorlat (Zoomon nem volt)

A gyermek versenyzők régi vágya teljesült, amikor feketeöves fiatal mesterek és bírók is felöltötték a karate gi-t, és ugyanazon versenyszámokban versenyeztek egymással, amiben a gyerekek is! A kicsik itt bírái lehettek példaképeiknek! Tatamira lépett a kétszeres stílus Világ és Európa Bajnok Krammer Krisztián, a stílus korosztályos Világ és Európa Bajnoki ezüstérmes Zeke Dávid, valamint a Nemzeti Tehetség Program idei ösztöndíjasai: Szabó Petra és Szabó Levente.

Az esemény kiemelt támogatói voltak: Budapest III. kerület, Óbuda Békásmegyer Önkormányzata, Sportegyesületek Országos Szövetsége, Piatnik Budapest Kft.

A támogatásoknak köszönhetően a részvétel ingyenes volt. Minden induló érem, oklevél, valamint Piatnikos különdíjban részesült. Az egyesület bízik benne, hogy a következő Gankaku Óbudai Kupát már a megszokott körülmények között tudja megrendezni, 2021 decemberében!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó