Őszi sikerek a Külker Evezős Klubnál

Szeptember első hétvégéjén, számos nemzetközi verseny törlése és halasztása után megrendezésre került az év első nemzetközi versenye, az U23-as Európa-Bajnokság a németországi Duisburgban. A versenyre rekord számú nevezés érkezett, 32 országból 650 induló állt rajthoz. A magyar válogatott 33 versenyzője közül három a Külker Evezős Klub Óbuda evezőse volt.

Női kétpárevezősben Benda Orsolya és Zsiros Janka indult, míg női négypárban Gosztola Orsolya (a Külker versenyzője), valamint Szili Dorina, Daka Zsófia és Galcsó Flóra.

Az előfutamban Orsi és Janka hatodikként célba érve a reményfutamba kerültek, ahol a lengyel és litván egységekkel megküzdve negyedikek lettek, és így a B döntőbe jutottak. A fináléban ötödikként zártak, így a 11. helyet szerezték az Európa-bajnokságon.

Gosztola Orsolya, Szili Dorina, Daka Zsófia és Galcsó Flóra ötödik helyen értek célba előfutamukban, majd a litván egységet lehagyva negyedikként zártak a reményfutamban. A lányok a B döntőbe jutottak, ahol harmadik helyen értek célba, így összesítésben a 9. helyen végeztek.

A külkeres lányok felkészítője a Külker Evezős Klub edzője, Lőrincz Attila, a négypár edzője Pető Tímea volt.

Szeptember 19-én került megrendezésre a Budapest Bajnokság, az Evezős Diákolimpia, valamint a MEFOB. Két bajnoki címmel, négy ezüsttel és három bronzzal öregbítették a Külker versenyzői a Klub hírnevét.

Aranyérmet szerzett női egyetemi egypárban Benda Orsolya, valamint férfi master kétpárban Győrősi Csaba és Jelinek Gábor. Ezüstérmes lett férfi felnőtt egypárban Balczó Botond, egyetemi kétpárban Benda Orsolya és Gerei Tamás, valamint férfi masters egypárban Jelinek Gábor és Szabados Miklós. A Klub bronzérmesei női egyetemi egypárban Gosztola Orsolya, női masters egypárban Dr. Magyar Judit, valamint férfi masters egypárban Lőrincz Attila. Negyedik helyezettek Győrősi Csaba (masters egypár), Fehér András és Szabados Miklós (masters kétpár), ötödik Balczó Botond (egyetemi egypár).

Október 17-én lezajlott az Őszi Hosszútávú és Héraklész Keretfeltöltő Verseny is, ahol hat kilométeres távot teljesítettek a versenyzők.

A Külker Evezős Klubból erre a versenyre ketten neveztek: női felnőtt egypárban Benda Orsolya, férfi felnőtt egypárban pedig Orsi edzője, Lőrincz Attila. Orsi ezüstérmet szerzett, míg Attila a 12. helyen zárt.

Gratulálunk a Külker Evezős Klub versenyzőinek a kimagasló őszi eredményekhez!

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó