A Nemzet tehetségeiért díjat kapott az óbudai karate szakedző

Szabó János, a Gankaku Sportegyesület vezetőedzője, „Bonis Bona - Nemzet tehetségeiért” díjat kapott, „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában. Az elismerést Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a 2020. évi Bonis Bona gálán.

A mester a következő szavakkal kommentálta az eseményt facebook oldalán:

„Feleségemmel több mint negyed évszázada dolgozunk azon, hogy tehetséges,  és nem tehetségesnek mondott (!) gyermekeket segítsünk. Nem kérdés, hogy minden gyermek tehetségként indul az életben. A kérdés az, hogy felszínre tudjuk e hozni! Megtaláljuk e az „Ő” egyéni „útját”, és ha igen, hogyan tudjuk segíteni benne? Több eszköz is van erre. A miénk a Karate-do, ami már nagyon sok ember életét terelte pozitív irányba (köztük a mi életünket is). A SZÜLŐ-TANÁR-EDZŐ tengely hatása rendkívül fontos a gyermekek személyiségének kialakulásában így a tehetségkutatás – tehetséggondozásban is. Meglepetés és öröm volt számomra, hogy ezt a Nemzeti Tehetség Program kuratóriuma is elismeri.  Úgy gondolom, hogy ez a díj elismerése munkánknak feleségemmel, és egyben elismerése a Karate-do-nak (és más harcművészeteknek, küzdősportoknak)! Büszkén vettem át a „szakma” nevében is. Köszönöm a döntésben résztvevőknek az elismerést magam és edzőtársaim nevében! Köszönöm tanítványaimnak és azok szüleinek, hogy jelöltek a díjra!”

Az edzőházaspár a pandémiás helyzetben is mindent megtett tanítványai kognitív és kondicionális képességeinek megtartásáért – fejlődéséért. Sportolóik és azok szülei jelölték Szabó Jánost a „Nemzet tehetségeiért” Szabó Jánosné – Tündét a „Nők Magyarországért” díjra (ennek eredményéről még nincs hír). Küldetésüket semmilyen körülmény hatására nem adták és nem adják fel. Szerencsére megtalálták együttműködő és támogató partnerüket a Ghost Fitness Termet (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 23.), ahol délutáni karate és reggeli energizáló funkcionális edzésekkel várják kis csoportokban az érdeklődőket.

További információk: https://www.facebook.com/gankakuteam

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó