Külkeres sikerek az Országos Bajnokságon

Idén július 30-tól augusztus 2-áig a szegedi Maty-éren került megrendezésre a 2020. évi Felnőtt, Utánpótlás, Para, Amatőr és Masters Evezős Országos Bajnoksága. A járványügyi és felkészülés nehézsége ellenére a Külker Evezős Klub Óbuda versenyzői számára sikeresen zárult a verseny: hat arany-, hat ezüst- és négy bronzérmet szereztek.

A női felnőtt korosztály különösen eredményesen szerepelt. A lányok öt olimpiai versenyszámban indultak, amelyből négyben született országos bajnoki cím, ezen kívül egy ezüstérem, valamint egy döntő negyedik és hatodik hely. Aranyérmes lett Bertus Kitti női felnőtt egypárban; Bertus Kitti és Benda Orsolya női felnőtt kétpárban; Bertus Kitti, Benda Orsolya, Zsíros Janka és Gosztola Orsolya női felnőtt négypárban, valamint Győrfi Fanni, Maticsek Lizett, Mile Anna, Zsombor Zita, Gosztola Orsolya, Benda Orsolya, Bertus Kitti, Zsiros Janka, kormányos Vithalm Panna női felnőtt nyolcasban. Női felnőtt egypárban nemcsak a dobogó legfelső fokára, de a másodikra is külkeres versenyző álhatott: Benda Orsolya nagyon szép versenyben szerzett ezüstérmet. Ugyanezen versenyszámban Zsíros Janka a negyedik helyen zárt.

Az utánpótlás korosztály egy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel öregbítette a Klub hírnevét. Stabil győzelemmel szerezte meg az első helyet Vithalm Panna női tanuló egypárban, míg ugyanebben a számban Dóczy Nóra nagy versenyben sikeresen a harmadik helyen zárt. Panna és Nóra női tanuló kétpárban is dobogóra állhatott, együtt ezüstérmet szereztek. Ezen kívül a két lány mix tanuló kormányos négypárban is éremmel gazdagodott, Jakab Alexszel és Tóth Dórával a csapat a harmadik helyet vívta ki, kormányosuk Fekete Donát volt.  Jakab Alex férfi tanuló egypárban is remekelt, egyéniben ezüstérmet szerzett.

Masters kategóriában is sok szép helyezés született. A versenyzők egy arany, három ezüst és két bronzéremmel térhettek haza. Férfi masters egypárban Szabados Miklós szerzett bajnoki címet, míg ugyanebben a számban Stollmayer Ákos ezüstérmes lett, Fehér András pedig a negyedik helyen zárt. Szabados Miklós és Fehér András párosban is indultak, és ebben a számban is sikeresen szerepeltek ezüstérmet szerezvén.  Szintén férfi masters kétpárban ért el harmadik helyezést Teiszler Ferenc és Götz Péter. Teiszler Ferenc Győrösi Csabával váltott evezős számban, kettesben is rajthoz álltak, ahol a páros a dobogó második fokára állhatott. Mix masters négypárban Götz Péter a Csepel Evezős Klub és a Budapest Evezős Egyesület versenyzőivel, Cseh Ottóval, Langhoffer Klárával, Melisné Kosztolányi Kamillával versenyegyesüléssel szereztek bronzérmet.

A nehézségek ellenére a küzdelmekért és kiváló teljesítményekért nagy elismerés jár a Klub versenyzőinek, és remélhetőleg az augusztusban megrendezésre kerülő velencei Vidékbajnokságon és Válogató versenyen is sikeresen szerepelnek majd.

 

További helyezések:

Utánpótlás:

NI 2x: 4. Mile Anna, Maticsek Lizett

FS 4x: 11. Szabó Tamás, Fodor István, Gáll Nándor, Grászli Dániel

FI ks 1x: 10. Sárdi Mátyás, 12. Kertész Keve

FI ks 2x: 5. Sárdi Mátyás, Kertész Keve

FI 4+: 5. Gáll Nándor, Tóth Benedek, Szabó Tamás, Kövér Bálint, k: Fekete Donát

FI 8+: 7. Fekete Zalán, Tóth Benedek, Kertész Keve, Kövér Bálint, Gáll Nándor, Sárdi Mátyás, Szabó Tamás, Grászli Dániel, k: Fekete Donát

Felnőtt:

NF 4-: 6. Győrfi Fanni, Zsombor Zita, Mile Anna, Maticsek Lizett

Masters:

Mix M 2x D: 4. Götz Péter, Melisné Kosztolányi Kamilla

Mix M 2x C: 5. Császi Dóra, Győrösi Csaba

FM 4x D: 4. Götz Péter, Teiszler Ferenc, Cseh Ottó, Lipovits Zoltán (BEE-KEK)

NM 4x: 5. Ecsedi Ákosné, Dávidné Fekete Mária, Langhoffer Klára, Melisné Kosztolányi Kamilla (Csepel – KEK)

Mix M H 8+: 4. Ecsedi Ákosné, Dávidné Fekete Mária, Melisné Kosztolányi Kamilla, Langhoffer Klára, Lucsánszky László, Búza József, Pénzes László, Dávid Imre, k: Herbst Dániel

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó