Eseménydús február a Gankaku SE-ben

2020. február 20-án, a Hotel Danubius Arénában tartotta évértékelő összejövetelét a Magyar Karate Szakszövetség, ahol díjazásban részesítettek 2 óbudai sportolót is!

Idézet az MKSZ honlapján megjelent cikkből:

"Tavalyi kiemelkedő eredményeikért 95 sportolót és szakembert díjazott évértékelőjén a Magyar Karate Szakszövetség. Dr. Mészáros János elnök beszédében hangsúlyozta a sportág hazai fejlődését, amelyeket szerinte a tavalyi sikerek is jeleznek. Az eseményen szerződéseket is aláírtak, amelyek a sportág iskolai oktatását segítik elő." 

A Magyar Goju-kai Szövetségből 6 főt díjaztak, közöttük a két óbudai lakosú Gankaku SE sportolót: Szabó Jánost és Szabó Leventét, 2019 évben elért kiemelkedő nemzetközi sikereik elismeréséül.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Tatabányán megrendezett Goju-kai Európa Bajnokságon a Gankaku Sportegyesület versenyzői összesen: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronzérmet szereztek. Ebből Szabó Levente (edzői: Szabó János és Szabó Tünde) 1 arany és 1 bronzérmet, Szabó János (edzői: Szabó Tünde, Rebicek Gerd) 1 aranyérmet.

 A Gankaku SE az EB után sem tétlenkedett! A nyári alapozások után több versenyen is indultak, sok dobogós helyezéseket elérve. Február 22-én szombaton utánpótlások és haladók két helyszínen igyekeztek öregbíteni Óbuda sportolói hírnevét. A haladók Szabó János (János shihan) vezetésével, Pozsonyban léptek tatamira a „40th Grand Prix Slovakia” elnevezésű, 32 országból 2000 feletti indulóval megrendezett nemzetközi karate versenyen. Itt Szabó Levente 3. Zeke Dávid 5. helyezést ért el. Az „apróságok” Dunaharasztiban a „Halom Kupa” elnevezésű országos utánpótlás versenyen mérték fel karate tudásukat, Szabó Jánosné (Tünde sensei) segítségével. Eredmény: 5 induló, 8 érem!

Aranyérmesek: Bíró Emese, Nagy Ábel, Török Gábor Levente

Ezüstérmesek: Egervári Gergő

Bronzérmesek: Bíró Emese, Egervári Gergő, Miklós-Kokor Alex Balázs, Török Gábor Levente

Az edző házaspár közel 30 éve oktatja a kerületi gyermekeket és felnőtteket. Küldetésük, hogy tanítványaikat egészséges életmódra neveljék. Kialakítsák a rendszeres, aktív, mozgással teli életmód iránti igényt. Ehhez nagyon jó eszköznek tartják a Goju-ryu Goju-kai Karate-do testet-lelket-jellemet fejlesztő mozgásvilágát. Tanítványaik között található óvodás és nyugdíjas is. Edzéseiken mindenki egyéni képességeinek megfelelően teljesít. Egyre nagyobb érdeklődést vált ki „Egészséges életmód, együtt sportoló család” programjuk, ahol a szülők gyermekeikkel együtt vesznek részt az edzéseken. Ebben az edző házaspár is példát mutat! Munkásságukról februárban az Óbuda TV riportfilmet készített.

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó