Hosszú távú evezős verseny a Holt-Tiszán

Október 19-én Szolnokon, a Holt-Tiszai evezőspályán került megrendezésre a négy, illetve hat kilométeres hosszú távú evezős verseny. A Külker Evezős Klub versenyzői két bajnoki címmel, és egy ezüstéremmel tértek haza.

A hat kilométeres távon a két aranyérmet a klub két viszonylag új versenyzője szerezte: Tamás Bence férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárban, és Bertus Kitti női felnőtt egypárban. Mindketten stabil győzelmet arattak, közel fél percet verve a második helyezettekre. A harmadik érmes, Mile Anna női ifjúsági egypárban a dobogó második fokára állhatott. Ugyanebben a versenyszámban Maticsek Lizett a hetedik helyen zárt. Benda Orsolya női felnőtt egypárban csupán hét másodperccel maradt le a negyedik helyről, végül ötödikként ért célba, míg ugyanezen számban Gosztola Orsolya lett a hetedik. Szépen versenyzett Mile Sarolta is, aki női serdülő egypárban ért el ötödik helyezést, valamint Pajor Krisztián, aki a népes férfi felnőtt egypár mezőnyben zárt hetedikként. Férfi felnőtt kormányos nélküli kettesben Jáni Kornél és Szentpáli Gergő kettőse (Győri Atlétikai Club – Külker Evezős Klub Óbuda versenyegyesülés) lett ötödik helyezett.

Az ifjabb korosztály rövidebb, négy kilométeres távon mérettetett meg. Vegyes tanuló kormányos négypárban hatodik lett Fekete Márton, Győrffy Nándor, Kárász Laura, Vithalm Panna Diána, kormányos: Mócsai Anna. Fiú tanuló kormányos négypárban hetedikként ért célba Ablonczy Csanád, Fodor István, Gáll Nándor, Grászli Dániel, kormányos Mócsai Anna.

A hosszú távú verseny után, amely a tél közeledtét és a szezon végét jelzi, a Külker evezősei a szárazföldön folytatják az edzéseket, hogy jövő tavasszal újult erővel kezdhessék az évadot. Remélhetőleg a következő esztendőben is folytatódnak a sportsikerek a Külker Evezős Klubban.

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó