Nemzetközi sikerek a Külker Evezős Klubban

A Külker Evezős Klub Óbuda versenyzői számos nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő helyezéseket a 2018-as szezonban, többek között az I. Világkupán, a Bledi Nemzetközi Regattán, a Világbajnokságon, az Egyetemi Európai Játékokon, a fiatalabb versenyzők az Olimpiai Reménységek Versenyén, valamint a Coup de la Jeunesse-en.

Gadányi Zoltána, a klub másodéves U23-as normálsúlyú egypárevezős versenyzője immár hat éve tagja a magyar válogatottnak. Évről évre egyre nagyobb sikereket ér el, az idei év is gyümölcsözőnek bizonyult. Zozi számára június első hétvégéjén a belgrádi világkupán kezdődött a nemzetközi versenyszezon, ahol összesítettben a 17. helyen végzett. A mezőny igen erős volt, amit az is bizonyít, hogy a tavalyi U23 világbajnok is a C döntőben küzdött Zozi ellen.

Június 16-17-én a Bledi Nemzetközi Regattán Zoltána mindkét napon a második helyet vívta ki magának, így két ezüstéremmel térhetett haza.

Ezek után, július 25-29-én következett az év legjelentősebb eseménye, a lengyelországi Poznanban rendezett U23 világbajnokság. A versenyre rekord mennyiségű nevezés érkezett, így Zoltánának igen kemény mezőnnyel kellett szembenéznie. Az előfutamból stabil 3. helyezéssel a reményfutamba került, ahol az utolsó pozícióból bámulatos hajrával a 2. helyre hozta fel magát, bekerülvén a legjobb 12 közé. A középfutamból B döntőbe került, ahol szokásos taktikáját vetette be. Utolsó helyről fokozatosan érte utol a mezőnyt, majd egy kirobbanó hajrával majdnem futamgyőzelmet aratott, végül azonban csupán fél másodperccel második lett, így pontszerző 8. helyen zárt a világbajnokságon.

Mile Anna és Maticsek Lizett először eveznek együtt válogatott színekben, serdülő korosztályban. Első nemzetközi versenyük – és egyben csupán csak a harmadik közös versenyük – a június 10-ei Olimpiai Reménységek Versenye volt Poznanban. Lengyelek, szlovákok és csehek ellen küzdöttek a lányok, és végül bronzéremmel térhettek haza. A lányok pozitívan értékelték az eredményt: nem versenyeznek még régóta együtt, de egyre jobban fejlődnek, és úgy érzik, hogy a további kitartó közös munkával semmi sem állhat az útjukba.

Következő versenyük a Bledi Nemzetközi Regatta volt, ahol sikeresen bizonyítottak, és újabb bronzérmet zsebelhettek be.

A nemzetközi sikerek után a lányok részt vehettek a július 27-29-én rendezett Coupe de la Jeunesse versenyen, az írországi Corkban.  Szoros versenyben végül B döntőben, a 6. helyen zártak. Dicséret illeti a lányokat, ugyanis a magasabb korosztályú ifjúsági versenyen első- és másodéves serdülőként szépen helytálltak

Kiffer Dorina július 16-18-án az Egyetemi Európai Játékokon indult könnyűsúlyú egypárban a portugáliai Coimbrában, a Budapesti Corvinus Egyetem színeiben. Az előfutamból stabil 3. hellyel jutott a reményfutamba, ahonnan győzelemmel került a legjobb hat közé. A döntőben sokáig negyedikként haladt, majd egy nagy hajrával sikerült megkaparintania a harmadik helyet, megszerezvén első nemzetközi bornzérmét.

Az Európa bajnokságon, valamint a szeptember végi országos bajnokságon is folytatódtak a sportsikerek a Külker Evezős Klubban. Idén szeptember 28-30-án rendhagyó módon Csepelen került megrendezésre a Felnőtt és Masters Evezős Országos Bajnokság, mely során hat arany-, tizenkét ezüst- és hét bronzérem született a Külker Evezős Klubban.

A Külker legkiemelkedőbb versenyzője, Gadányi Zoltána most sem okozott csalódást. Női felnőtt egypár előfutamát és elődöntőjét könnyedén nyerve jutott a fináléba, ahol megszerezte a bajnoki címet. Hasonlóan szépen teljesített a Klub két új reménysége serdülő kétpárban: Mile Anna és Maticsek Lizett szintén az előfutam nyerteseiként arattak győzelmet a döntőben.

Nagy gratuláció jár a klub versenyzőinek reményeik és várakozásuk szerint folytatódnak a sportsikerek a Külker Evezős Klubban.

 

 

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó