Óbudai Sportolók a Karate Magyar Bajnokságon

A WKF Sportkarate Olimpiai sportág lett, bekerült a nemzeti kerettantervbe, és idén a kiemelt sportágak közé. Ezzel a dinamikus fejlődéssel igyekszik lépést tartani a Gankaku Sportegyesület versenysportolóival és tradicionális karatékáival egyaránt.

Az egyesület elsődlegesen tradicionális harcművészetet, Goju-kai Karate-do stílust oktat. A versenyzés iránt amatőr vagy professzionális szinten érdeklődők, e képzések mellett külön is készülnek a versenyekre. A szervezet kb. 150 fős aktív tagságából, jelenleg 3 fő az, akik nemzetközi versenyeztetésben részt vesznek. 2017. évi stílus világbajnoksági sikereikről már beszámoltunk, de a versenyzők azóta is folyamatosan dolgoznak:  

  • 11th Memorial of Michal Bozogan Cup, Kassa: Krammer Krisztián 1., Szabó Petra 2.
  • Wado Budapest Vidék Nyílt Országos Bajnokság: Szabó Petra 1.
  • Transylvania Grand Prix Open, Nagyvárad: Szabó Petra 1., Krammer Krisztián 2.
  • 26. Hungarian Tatami Karate Cup, Szigetszentmiklós: Krammer Krisztián 1.
  • XVIII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság, Budapest: Zeke Dávid 3., Krammer Krisztián 3., Szabó Petra junior -53kg 3., valamint ifjúsági olimpiai -53kg 2.

Krammer Krisztián kitüntetést kapott a Magyar Karate Szakszövetségtől a 2017. évben elért nemzetközi sikereiért. A versenyzés mellett Sárközi Miklós sporttársával országos versenybírói minősítést is szerzett, valamint kiemelkedő tanulmányi átlagának köszönhetően idén is jelölve lett a Magyarország „Jó tanulója, jó sportolója” díjra.

A Magyar Bajnokság volt a tanév utolsó komolyabb megmérettetése az élversenyzőknek. A következő esemény a Honvéd Kupa lesz május 5-én, ahol az utánpótlások tesztelik felkészültségüket. A felkészülésben az élversenyzők is segédkeznek! Idén 2 versenyen tudnak az ifjú tehetségek kibontakozni. A másodikat a Gankaku SE szervezi, december 2-án, a Folyondár Vasas Sportközpontban. A nem mindennapi sportrendezvényen a gyerekekre sok élmény vár, a versenyzésen kívül is (ugráló vár, lufi bohóc, arcfestők, stb). Minden induló ajándékot kap a Piatnik BP Kft. támogatásának köszönhetően.

Az egyesület versenyszervezési és a versenyeztetési munkáját egyaránt támogatja Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó