Mozgásra csábítanak a pingpongklubban

Óbuda egyetlen asztalitenisz klubja 2002-ben hiánypótló jelleggel jött létre, azóta olajozottan működő, sok kerületi fiatal számára játék- és versenyzési lehetőséget biztosító amatőr egyesületté fejlődött. A Csillaghegyi Mozgás és Szabadidő (CSMSZ) SE alapító elnöke Kelen Balázs felismerte, hogy szükség van egy olyan klubra, ahol amatőr szinten, eredménykényszer nélkül mozoghat a városrész fiatalsága. A sportág kiválasztása is telitalálatnak bizonyult, hiszen az asztalitenisz igen népszerű, könnyen tanulható, ráadásul nincs is jelentős sportszer igénye.

4 korosztály, 3 helyszín

A 2017-es évad áttörést jelentett a kilenc éve működő egyesület életében. A Medgyessy Ferenc és a Bárczi Géza Általános Iskola tornatermében, valamint a Budakalászi Művelődési Házban kiépült az edzés-bázis, ezeken a helyeken sikerült megalapozni a hosszú távú fejlődés lehetőségét. Szeptemberben csatlakozott a klubhoz két egykori Eb- és vb-helyezett versenyző. A szakedzői képesítéssel rendelkező Zácher Gizella-Frank Béla edzőpáros irányítja a jövőben a lelkes fiatalok felkészítését. A napi 2-3 órás edzések mellett folyamatos háziversenyeket rendeznek, ahol a 85 regisztrált fiatal négy korcsoportban (gyermek, serdülő, ifi I, ifi II) méri össze ügyességét. 2018-tól a versenyzői vonal is erősödik. Szoros kapcsolatot építettek ki a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel, ezáltal lehetőséget kaptak a kerületi és megyei versenyeken való indulásra. Már vannak látható eredmények: két ezüstérem a kerületi Diák Olimpián és egy ötödik hely az országos döntőben.

Nyári sporttáborok

A CSMSZ SE programjában nincs szünet még a nyári „uborkaszezon” idején sem, egész éven át mozgásra csábít a klub. Kelen Balázs és lelkes csapata gondosan ügyel arra, hogy az általuk szervezett nyári sport- és kézműves táborokban jól érezzék magukat a gyerekek. A legutóbbi táborban 144 gyerek pihent, szórakozott, élvezte a változatos programokat. Bőséges volt a kínálat: asztalitenisz, foci, cselgáncs, tenisz, gyalog- és kerékpártúra színesítette a napi programot, emellett ifjúságvédelmi előadások (baleset megelőzés; természetismereti előadás; környezetvédelem) töltötték ki a pihenőidőt. A 2018. év célkitűzése: tovább a megkezdett úton! Még több fiatal bevonásával, még több tartalmas programmal, eredménykényszer nélkül.

/forrás:Óbuda Újság/

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó