Húszéves a Táncpalánták MSE - modern és látványos

Idén ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját a Táncpalánták Mozgásművészeti és Sport Egyesület, amely Kovács Beáta művészeti vezető irányításával eredményesen szereplő műhellyé vált.

A Nívó- és Berczik Sára-díjas táncpedagógus ismertetője szerint az egyesület felépítése és szakmai munkája a 160 fős csapat életkorához (a legfiatalabb növendékek 4 évesek, a felnőtt csoport tagjai 18-24 évesek) igazodik. Az óvodások és az alsó tagozatosok órái Berczik Sára mozdulatművész tanárnő testképző rendszerére épülnek, a zenére végzett gyakorlatok minden táncos mozgásforma alapját képezik. A nagyobbaknál modern tánc technikákkal és látványtáncokkal bővül az oktatás, melynek sajátossága, hogy egyszerre sport és művészet, mivel a fizikai képességek fejlesztésével párhuzamosan művészeti fejlesztés is folyik. A gyakorlások elsődleges célja a rendszeres mozgás megszerettetése a táncos mozgásformákon keresztül.

Kovács Beáta szerint az is fontos hogy a gyermekek hasznosan, jó közösségben töltsék a szabadidejüket. Az egyesület az alapképzésen túl versenyzéssel is foglalkozik. A TMSE tizenöt éve vesz részt művészeti fesztiválokon, tánc-sport versenyeken, melyeken a növendékek rendszeresen dobogós helyen végeznek.

Legjobb eredmények: 2016-ban az Országos Táncművészeti Fesztiválon I. helyezést ért el a junior és ifjúsági csapat. 2017-ben már nemzetközi téren is letették névjegyüket. A Horvátországban megrendezett Dance Star tánc-világbajnokságon a junior csoport második lett, ugyanebben az évben a Látványtánc Európa-bajnokságon már három aranyérem jelezte az egyesületben folyó minőségi képzést: gyermek, junior és felnőtt korcsoportban is a legjobbaknak bizonyultak. A TMSE tanítványai a versenyek mellett rendszeresen fellépnek az iskolai, óvodai és egyéb kerületi rendezvényeken, minden tanévet látványos színpadi gálával zárják.

A képzés több helyszínen folyik: Medgyessy Ferenc Általános Iskola; Béres József Általános Iskola Kiserdei Tagiskola; Gyermeksziget-Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvoda és Cseresznyevirág Óvoda. Kovács Beáta mellett Erőss Bernadett és Pálvölgyi Viktória edzőknek köszönhető, hogy az egyesület húsz év alatt nagy utat tett meg és ismertté vált nem csak a hazai, hanem a nemzetközi porondon is.

(Kép és szöveg: lovas)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó