Óbudáról az Úszószövetségbe

Nem kisebb elismerésben és megtiszteltetésben részesült Gyepes Ádám, a Római Sport Egyesület társvezetője, minthogy beválasztották a Magyar Úszószövetség elnökségi tagjainak sorába, a közgyűlés szeptember végi ülésén.

A Római Sport Egyesületet nem kell bemutatni a városrészben élőknek, hiszen szinte nincs olyan úszóverseny, melyről fiatal sportolóik ne éremmel térnének haza. A szervezet alapítója Gyepes Lajos. Az utóbbi években közösen dolgoznak fiával, Gyepes Ádámmal.

- Édesapádat és közösen elért eredményeiteket minden sportkedvelő ismeri a kerületben. Te hogyan kapcsolódtál be a munkába? Vélhetően determinált a közeg.

- Egyértelmű volt az első perctől, hogy én is az úszósporttal foglalkozom majd. Természetesen édesapám volt a húzóerő, egyúttal több olyan rendkívüli ember vett körül, akik befolyással voltak a pályámra. Rengeteg tapasztalatot adtak át nekem. Olyan fantasztikus sportolóktól kaptam iránymutatást, mint az úszó olimpikon Székely Éva néni és dr. Török Ottó. A csillaghegyi uszoda egyébként is egy varázslatos környezet, számunkra már-már szentély. Én a harmadik generáció képviselője vagyok, aki szorosan kötődik ehhez a helyhez. A nagypapám volt a főkertész. Édesapám úszóedzőként tölti itt a fél életét, én pedig követem őt a pályán. Nyolc éve dolgozunk együtt. Évről évre egyre több tapasztalatot szereztem, egymást segítve mára felépítettünk egy jól prosperáló rendszert.

- Hogyan alakult, hogy elnökségi taggá választottak?

- Édesapámmal együtt nagyon jó szakmai kapcsolatban állunk más sportszervezetek vezetőivel, edzőivel. Meghatározó tényező, hogy egyesületünk a sportolóinkkal elért eredmények által is egyre ismertebb szakmai berkekben. Öt éve folyamatosan van válogatott úszónk, és a többi fiatal versenyzőnk is nagyon jól teljesít. Számít az is, hogy bőven van tapasztalatom egy kisebb egyesület működését illetően, például hogy milyen dolgokon lehetne javítani, változtatni. Mindez együtt játszott szerepet abban, hogy fölkértek bennünket, jó lenne, ha a Római Sport Egyesületet is képviselné valaki az Úszószövetségben. Édesapámmal megbeszéltük, és arra jutottunk, hogy én indulnék a tagságért. Ebben az elhatározásban szerencsére sok egyesületi vezető megerősített, és az ülésen egyhangúlag bizalmat szavaztak nekem. Nagyon jó, erős elnökség állt össze, egy fantasztikus, hozzáértő ember vezetésével. Elnökségi tagként a kisebb sportegyesületek érdekeit illetve Óbudát és a helyi úszósportot képviselem majd az Úszószövetségben.

Az Úszószövetségbe hárman is érkeztek a városrészből. Az Óbudán élő Wladár Sándort elsöprő többséggel választották a szervezet elnökévé, Gyurta Dániel olimpikont és Gyepes Ádámot, az RSE társvezetőjét pedig elnökségi taggá.

(forrás: obuda.hu - Szeberényi / Óbuda újság)

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó