Két arany, egy ezüst és egy bronz Óbudának a Goju-kai stílus Világbajnokságról

Négy napon át küzdöttek Goju-Kai karatésaink a stílus világbajnoki címekért a kanadai Vancouverben szeptember 28. és október 1. között. A versenyt a World Karate Federation (WKF) döntése alapján „7th Goju-Kai Global Championships”-nek nevezték el, de gyakorlatilag ez volt a stílus hagyományos világbajnoksága. Magyarország 10 arany, 8 ezüst és 8 bronzéremmel a résztvevő 24 ország közül Japán, Dél-Afrika és Indonézia mögött az éremtáblázat 4. helyén végzett. 

Ehhez az eredményhez járult hozzá a Gankaku Sportegyesület 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel. 

Kiemelkedő eredményt ért el az előző stílus Európa bajnokságon is aranyérmes Krammer Krisztián. 2015 évben az angliai Pottersben rendezett kontinentális viadalon még Szabó Leventéről számoltunk be, aki tartalékként került be a felnőtt férfi csapatba, de fiatal kora (16 év) ellenére, nagy meglepetést okozva, győzelmeivel aranyéremhez juttatta a Magyar Válogatottat. Krisztián akkor a kadet küzdelemben győzedelmeskedett. Most neki sikerült megismételni a bravúrt, szintén 16 évesen. Ugyancsak tartalékként lépet tatamira a felnőtt csapatban, de felülmúlta Brazil és Dél-afrikai ellenfeleit a 4 közé és a döntőbe jutásért. Ezt követően a szakmai közönség elismerését is kivívva, nagy pontkülönbséggel győzte le Japán ellenfelét a döntőben, megszerezve ezzel az első pontot, ami végül a magyar csapat sikeréhez vezetett. A felnőtt mezőny után a Junior (16-17 évesek) -68kg versenyszám már nem jelentett akkora kihívást számára. Kiegyensúlyozott mérkőzésekkel jutott el a döntőig, ahol ausztrál ellenfelét legyőzve ismét a dobogó legfelső fokára állhatott! Krammer Krisztián kétszeres stílusvilágbajnok!

Zeke Dávid kadet (14-15 éves) Kata (formagyakorlat) versenyszámban szerzett ezüst érmet! Dávid nagyon nehéz helyzetben volt, mivel szeptemberben töltötte be 14. életévét, így a legfiatalabbak közé tartozott kategóriájában. Mindennek ellenére 4-1 és 5-0 arányban nyerte minden fordulóját a 16 közé jutástól kezdve a döntőbe jutásig (4 mérkőzés!). A döntőben Japán ellenfelén nem tudott felülkerekedni, így 2. helyezett lett. Eredménye példaértékű! Bebizonyította, hogy nincs vesztes helyzet. Akaraterővel és sok-sok munkával mindent el lehet érni! 

Szintén az akaraterőről és a rengeteg munka eredményéről tett tanúbizonyságot Szabó Petra! Petra 1 éve igazolt a Gankaku Sportegyesülethez, hogy olimpiai (WKF) kumite (küzdelem) versenyszámban versenyezhessen, amiben addig csak minimális gyakorlata volt. 1 év után, Budapest Open nyílt nemzetközi versenyen szerzett dobogós helyezésével elérte, hogy a Magyar Karate Válogatott tagja legyen. A Goju-kai VB-n Ő is tartalékként szerepelt a felnőtt női csapatban mivel szinté 16 éves. Mérkőzését 5:3 arányban megnyerte, amivel tovább jutotta Magyarországot, akik a dobogó 3. fokára léphettek! Petra jól megérdemelten vehette át világbajnoki bronzérmét! 

A versenyzők edzői a Hidegkuti Nándor Emlékplakettel kitüntetett Szabó János (5. dan), és felesége Szabó Tünde (3. dan). Alapozó időszakban a Margit szigeten, a Zuglói Corner Fitnessben, és az Óbudai Judo Clubban edzettek. Az eredményhez hozzájárultak még: Dr. Fritz Péter táplálkozási tanácsadó, Koszta Ágnes dietetikus, Bársony Zsuzsanna gyógytornász, Bakó Attila (Corner Fitness) erőnléti edző, Stéhl Gábor (Óbudai Judo Klub) Judo edző. Fontos kiemelni Rebicek Gerd (6. dan) mester, a Magyar Goju-kai Karate Szövetség elnökének és vezetőedzőjének munkáját, aki nem csak a felkészülő táborban, hanem egész év folyamán segített a kumite versenyszámokban indulókat! Az említett szakembereken kívül, a Gankaku SE Óbudai klubjának minden sportolója, egységesen, csapatként, segítette a felkészülést. A költségeket NEA szakmai pályázatból, Bús Balázs Polgármester Úr támogatásából, valamint a szülők nem kevés anyagi hozzájárulásából lettek fedezve, akiknek hozzáállásuk szintén példaértékű!

www.gankaku.hu

 

1037 Budapest, Laborc u. 2.

tel: +36 1 388 9770

tel./fax: +36 1 250 1346

e-mail: titkarsag@obudasport.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás
Rendben!

Fenntartó