Baseball nap és pályaavatás Óbudán

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Magyar Baseball Szövetség, ebből az alkalomból 2017. május 20-án egész napos ünnepi rendezvényt tartottak az Óbudai Baseball Arénában.

A szombati eseményen ünnepélyesen egy újabb hivatalos pályát avattak fel, amelyet Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Puskás Péter alpolgármester adott át. A pálya első dobását is a helyettes államtitkár végezte el.

Az új játéktér a sportág női változatára, a softballra, illetve utánpótláskorú baseballra lesz alkalmas. Miskolci Ferenc a megnyitón is kiemelte az utánpótlásképzés fontosságát és elmondta, hogy az átadásra került pálya és maga a 2013-ban megnyitott létesítmény Magyarországon egyedülálló, ahol a gyerekeket európai színvonalú körülmények fogadják.  

Morua Roberto elnökségi tag, az Óbudai Baseball Egyesület vezetője elmondta, hogy hasonló pálya nem áll rendelkezésre a fiatalok számára a környező országokban. A tervek szerint jövő nyáron egy nyolccsapatos U12-es Európa-bajnokságot rendeznének az Arénában.

Makai Bence, a szövetség elnöke az ünnepélyes pályaavatás alkalmával jelentette be, hogy megalapítják a „Hall of Fame” díjat, amelyet Morua Antonio a sportág történetének első halhatatlan játékosa az óbudai csapat egykori edzője kapott, aki úttörő szerepet vállalt a baseball sport hazai elterjesztésében.  

A szervezett programok 10 órától várták az érdeklődőket. Kicsik és nagyok kipróbálhatták a dobogógépet, felállítottak egy ütősátrat, valamint bemutatták a sportághoz szükséges összes kelléket. A szervezők aktív szerepvállalásának köszönhetően Nagyon kellemes időben, jó hangulatban ismerkedhettünk meg a sportággal.