Példamutató tanárok és edzők kapták a MOL  1 millió forintos Mester-M Díjait

A MOL idén tizenegyedik alkalommal jutalmazta a pedagógusokat. A MOL Mester-M díjjal a kiemelkedő munkát végző tanárokat és edzőket díjazták, akiket idén is korábbi tanítványaik jelölhettek a rangos díjra. A MOL Új Európa Alapítványának kuratóriuma választja ki e jelölések közül a legjobb tízet, akik a díj részeként egymillió forintos juttatásban is részesülnek. A pesti Vigadóban tartott ünnepségen Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója köszöntötték a pedagógusokat. A díjakat pedig a MOL vezetőivel közösen Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Sipos Mihály a Muzsikás Együttes alapító tagja és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket és a velük foglalkozó pedagógusokat, civil szervezeteket. Az elmúlt 10 év alatt közel százezer fiatal tanulását, és sportolását, gyógyulását segítette mintegy egymilliárd forint értékben. Az Alapítvány 2006-ban bevezetett díja azóta az egyik legrangosabb szakmai elismeréssé nőtte ki magát. Eddig 85 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült már az elismerésben. A beérkezett több mint 700 jelölés közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés is egyben.

A sport területén végzett kiemelkedő munkájáért MOL Mester-M díjat vehetett át Sinkó Andrea a III. kerületi ÓWDSE elnöke, aki edzői pályafutása alatt több ezer gyermeket tanított meg a női sportágak alapjaira tömegsport és versenysport szinten egyaránt. Sinkó Andrea ritmikus gimnasztika szakedző, okleveles aerobik edző, sportmenedzser. 15 évig ritmikus gimnasztikázott, több mint százszoros válogatott, huszonhatszoros országos bajnok, világbajnoki 5. helyezett. A Szöuli Olimpián elért összetett 6. helyezésével minden idők legeredményesebb magyar ritmikus gimnasztikázója. Tagja a MOB-nak, illetve a MOB  Sportolói Bizottságának, I. osztályú nemzetközi aerobik bíró.

A Róla szóló bemutató kisfilm itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=rxZS_5U6L4Y