Gankaku Óbuda Kupa 5. alkalommal

Március 11-én a KERÉK Általános Iskola és Gimnázium tornatermében kerül megrendezésre a Gankaku Óbudai Kupa, immáron 5. alkalommal. A főszerepet itt az utánpótlások és a kezdők kapják. Az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő sporteseményen a még csak rövid ideje sportolók mérik össze tudásukat karate, valamint azokra hasonlító játékos versenyszámokban. Külön versenyszám a „családi formagyakorlat”, ahol testvérek és gyerek-szülő párosok vetélkednek egymással remek hangulatban. A verseny megtekinthető, a belépés díjtalan!

Info: www.gankaku.hu/obudakupa

Az Egyesület haladó sportolói februárban és márciusban is felkerültek a dicsőség táblára.

2017. február 15-n, Mogyoródon került megrendezésre az UTE Kaisei Karate Kupa, ahol a Gankaku Sportegyesület 4 versenyzője összesen 6 érmet szerzett, valamint 2 fő: Buonocore Ádám és Arató Ádám, a fehérövesek „3 Próba” megmérettetését teljesítették sikeresen!

A versenyzők közül Zeke Dávid Ifi (12-13 év) Kata (formagyakorlat) versenyzői között állhatott a dobogó 2. fokán, majd kadetek (14-15 év) között bronzérmet szerzett. Szabó Kitti Ifi lány kumite (pontrendszerű küzdelem) ért el 2. helyezést. Nővére, Szabó Petra, kadet lány kumite versenyszámban 3., junior (16-17 év) kumitében, óriási hajrával, 2. helyezett lett. Krammer Krisztián kadet – junior összevont csoportban lett 1. helyezett, magas pontfölénnyel. Krisztiánnak és Petrának a következő megmérettetés március 4-n volt, a „24. GASTROYAL HUNGARIAN TATAMI KARATE CUP” elnevezésű nemzetközi verseny, ahol 13 ország – 76 csapat, összesen 760 versenyzője vett részt. Krisztián Juniorban szintén egy Ukrán versenyzővel szemben maradt alul, ellenben a kadet -70 kg-ban nem talált legyőzőre! Mivel márciusban betölti 16. életévét, ez volt az utolsó versenye ebben a korosztályban, melyet Aranyéremmel tudott zárni!